Loading Events
  • This event has passed.

U Zadru kreće prvi KvartArt festival

2 lipanj, 2017U petak u Zadru počinje prvi festival ulične umjetnosti KvartArt. Festival traje od 2. do 17. lipnja, a ugostit će umjetnike svih vrsta.

Kvart Art program-2Iz bogatog programa, koji će biti održan u zadarskoj Voštarnici, teško je izdvojiti najatraktivnije trenutke. Organizatori najavljuju izložbe, performanse, predavanja, koncerte, kazališne predstave, radionice, a čak će biti organiziran i turnir u šahu za djecu.

 

KvartArt je urbani festival koji okuplja mlade kreativce i njihove projekte te kroz njih ima za cilj revitalizati zapuštene javne prostore, potaknuti novo promišljanje funkcije javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova te promovirati urbanu kulturu i popularizirati mladenačku umjetnost.

 

KvartArt promovira urbani način življenja i to kroz sve vrste umjetnosti (glazbenu, dramsku, filmsku, likovnu, književnost…) te ih predstavlja u neformalnom obliku, kako kroz ulične performase tako kroz koncerte, edukativne radionice, projekcije, igru, zabavu, edukativne radionice i slično.

 

Aktivnosti usmjerene prema mladima unutar KvartArta oplemenjene su gostovanjima brojnih edukatora, voditelja, umjetnika i aktivista. Njihova znanja i iskustva u susretu s mladima ispunit će cilj festivala – stvorit kreativnu atmosferu unutar koje će nastajati nove ideje, nova poznanstva, novi projekti, nova stvarnost.

 

Važan segment u pokretanju festivala je EU projekt “Living Streets” iz programa LIFE iz kojeg se festival financira, a koji ima za cilj promociju javnog prostora, te podizanje razine svijesti o promišljanju ulica kao rezidencijalnih zona namijenjenih prvenstveno stanovnicima, susjedima i obiteljima koje žive u tim ulicama, odnosno ponovnom skretanju pažnje na ulicu koja je dvorište, prostor za druženje, upoznavanje i razonodu.

 

Što se glazbenih događanja tiče, na festival dolaze Scarlet Notes (2. lipnja) i Miroslav Tadić (9. lipnja). Također, najavljujemo i predavanje “Alternativna glazba, alternativno novinarstvo” koje će održati urednik portala kojeg upravo čitate, Zoran Stajčić, te njegov zamjenik Marko Podrug (10. lipnja).

 

Sve detaljne informacije o programu možete pronaći na OVOM LINKU.

 

Details

Start:
2 lipanj, 2017 u 09:00
End:
17 lipanj, 2017 u 22:00
Cost:
Free
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Voštarnica
Zadar,