Loading Events
  • This event has passed.

U Zadru kreće prvi KvartArt festival

2 lipanj, 2017U petak u Zadru počinje prvi festival ulične umjetnosti KvartArt. Festival traje od 2. do 17. lipnja, a ugostit će umjetnike svih vrsta.

Kvart Art program-2Iz bogatog programa, koji će biti održan u zadarskoj Voštarnici, teško je izdvojiti najatraktivnije trenutke. Organizatori najavljuju izložbe, performanse, predavanja, koncerte, kazališne predstave, radionice, a čak će biti organiziran i turnir u šahu za djecu.

 

KvartArt je urbani festival koji okuplja mlade kreativce i njihove projekte te kroz njih ima za cilj revitalizati zapuštene javne prostore, potaknuti novo promišljanje funkcije javnih gradskih prostora i sadržaja gradskih kvartova te promovirati urbanu kulturu i popularizirati mladenačku umjetnost.

 

KvartArt promovira urbani način življenja i to kroz sve vrste umjetnosti (glazbenu, dramsku, filmsku, likovnu, književnost…) te ih predstavlja u neformalnom obliku, kako kroz ulične performase tako kroz koncerte, edukativne radionice, projekcije, igru, zabavu, edukativne radionice i slično.

 

Aktivnosti usmjerene prema mladima unutar KvartArta oplemenjene su gostovanjima brojnih edukatora, voditelja, umjetnika i aktivista. Njihova znanja i iskustva u susretu s mladima ispunit će cilj festivala – stvorit kreativnu atmosferu unutar koje će nastajati nove ideje, nova poznanstva, novi projekti, nova stvarnost.

 

Važan segment u pokretanju festivala je EU projekt “Living Streets” iz programa LIFE iz kojeg se festival financira, a koji ima za cilj promociju javnog prostora, te podizanje razine svijesti o promišljanju ulica kao rezidencijalnih zona namijenjenih prvenstveno stanovnicima, susjedima i obiteljima koje žive u tim ulicama, odnosno ponovnom skretanju pažnje na ulicu koja je dvorište, prostor za druženje, upoznavanje i razonodu.

 

Što se glazbenih događanja tiče, na festival dolaze Scarlet Notes (2. lipnja) i Miroslav Tadić (9. lipnja). Također, najavljujemo i predavanje “Alternativna glazba, alternativno novinarstvo” koje će održati urednik portala kojeg upravo čitate, Zoran Stajčić, te njegov zamjenik Marko Podrug (10. lipnja).

 

Sve detaljne informacije o programu možete pronaći na OVOM LINKU.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Start:
2 lipanj, 2017 u 09:00
End:
17 lipanj, 2017 u 22:00
Cost:
Free
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Voštarnica
Zadar,