Loading Events
  • This event has passed.

U Zadru započinju Dani drevnih instrumenata

22 kolovoz, 2014U organizaciji Gong Centra Prema Vama, u Zadru će se od 22. do 24. kolovoza 2014. održati manifestacija ‘Dani drevnih instrumenata’.

Dani drevnih instrumenata

Ova jedinstvena manifestacija u Zadru se održava po prvi puta, a kroz raznolike i interaktivne sadržaje omogućiti će građanima i gostima Zadra upoznavanje s gongovima, tibetanskim zvučnim zdjelama i brojnim drevnim instrumentima te njihovom primjenom u zvukoterapiji.

Manifestacija „Dani drevnih instrumenata” započet će u petak, 22. kolovoza, u crkvi Sv. Donata koncertom grupe NadaSve koju čine sviračice i svirači gongova i drevnih instrumenata, s početkom u 21 sat. Doživljaj će upotpuniti i sudjelovanje svjetlosnih umjetnika Gordane i Zorislava Šojat. Koncert je dobrotvornog karaktera, te će prihod od ulaznica koje se mogu kupiti na ulazu u crkvu Sv.Donata biti doniran Udruzi osoba oštećena sluha Zadarske županije – Zadar.

U subotu, 23. kolovoza, u centru Tara, u Ulici Bože Peričića 10, od 17,00 do 21,00 sati Silvana Leskovar, voditeljica Gong Centra Prema Vama iz Zagreba, održat će radionicu upoznavanja s drevnim instrumentima, a nakon radionice svi znatiželjnici moći će uživati u relaksirajućoj zvučnoj kupki koja će trajati od 19,00 do 21,00 sat.

„Svi polaznici radionice ovom će prilikom steći osobna iskustva o djelovanju zvuka prirodnih instrumenata i upoznati se s mogućnostima njihove primjene u zvukoterapiji. Iscjeljivanje zvukom drevna je i djelotvorna metoda koja koristi vibraciju zvuka za relaksaciju, uklanjanje posljedica stresa i poboljšanje općeg stanja ljudskog organizma,“ naglašava Silvana Leskovar, certificirana praktičarka zvučne masaže i gong terapeutkinja iz Gong Centra Prema Vama, jedinog gong centra u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.

Istoga dana, 23. kolovoza u 23,00 sata, u prostoru Sportske dvorane na Ravnicama održat će se gong puja, cjelonoćno sviranje gongova koje će trajati do 6,30 u nedjelju 24. kolovoza, a završno događanje manifestacije „Dani drevnih instrumenata” bit će tzv. zvučno druženje koje će se održati u Kapetanskom parku gdje će se građani moći opustiti na otvorenom, uz zvukove gongova i drevnih instrumenata.

Details

Start:
22 kolovoz, 2014
End:
24 kolovoz, 2014
Cost:
50kn – 200kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Više lokacija
Poreč, Hrvatska + Google Map