Loading Events
  • This event has passed.

‘Ultimate live!’ – YU Grupa, Parni Valjak, Neno Belan & Fiumens i Opća Opasnost u Tvornici kulture

19 svibanj, 2016Neka od najvećih imena u povijesti regionalne pop rock glazbe – Yu Grupa, Parni Valjak, Neno Belan & Fiumens i Opća Opasnost nastupit će 19. svibnja od 21 sat u Tvornici kulture. Riječ je o koncertu posvećenom odličnoj ediciji ‘The Ultimate Collection’, glazbenoj literaturi enciklopedijskog značaja koja donosi presjek rada i stvaralaštva umjetnika koji su posljednjih pet desetljeća ostavili dubok i neizbrisiv trag na sceni. Koncert ‘The Ultimate Collection Live!’ inspiriran je aktualnim luksuznim CD izdanjem ‘Greatest Hits’ koji na dvostrukom CD-u donosi nezaboravne pjesme i vječne hitove najpoznatijih izvođača objavljene u ediciji ‘The Ultimate Collection’.

Ultimate live! u Tvornici kulture
Ultimate live! u Tvornici kulture

Edicija “The Ultimate Collection” pokrenuta je od strane direktora Croatia Recordsa Želimira Babogredca u studenom 2007. godine, kada je istovremeno objavljeno 6 dvostrukih kolekcija. Najveća pop i rock edicija ovih prostora sadrži dvostruke kolekcije najznačajnijih pop i rock imena kao što su Bijelo Dugme, Parni Valjak, Crvena Jabuka, Indexi, Plavi Orkestar, Dino Dvornik, Haustor, Divlje jagode, Goran Bare, Grupa 220, Korni grupa, Leb i sol, Električni orgazam i mnogi drugi. Ovaj diskografski podvig prepoznala je i zavoljela podjednako publika, kritika i struka te je s preko 1200 pjesama i 100.000 prodanih primjeraka početkom 2016. godine konačno dobila i svoj rezime u obliku ovog deluxe izdanja.

 

Dvostruki CD “Greatest Hits” donosi bogato opremljenu knjigu na 136 stranica koja obiluje stručnim biografijama i kompletnim diskografskim podacima o 34 izvođača i sadrži download kod za preuzimanje čitave kompilacije u digitalnom formatu. “The Ultimate Collection – Greatest Hits” jedinstvena je zbirka sabranih djela domaće pop i rock prošlosti s uvidom u bogatstvo fonoteke Jugotona i Croatia Recordsa te predstavlja značajan potez u namjeri očuvanja hrvatske i regionalne glazbene baštine.

 

Ulaznice za koncert po cijeni od 60 kn (80 kn na dan koncerta) kupite u trgovinama Croatia Recordsa te sustavu Entrio.

Details

Date:
19 svibanj, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn60 – Kn80
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map