Loading Events
  • This event has passed.

UPS! Ujedinjena LGBT party scena povodom Povorke ponosa

14 lipanj, 2014UPS! – Ujedinjena LGBT party scena pokrenuta je s ciljem umrežavanja i ujedinjavanja svih trenutno aktivnih LGBTIQ partija u Republici Hrvatskoj i šire.

UPS! u AKC Medici

UPS! se sastoji od četiri partija u organizaciji inicijativa i udruga iz Zagreba, Rijeke i Splita: Krüzer u organizaciji inicijative ŽivŽarŽur; ZbeLeTron u organizaciji udruge ZbeLeTron; plesnjaQ u organizaciji udruge Queer Sport Split; Six Martinis and a Blow Job u organizaciji Prostora Plus iz Rijeke dok se samo za ovu priliku mreži priključuje i party Zagreb Pridea poznatiji pod imenom Partycipacija.

Četiri navedena događaja obilježili su i dalje obilježavaju razvoj LGBT party i lifestyle scene posljednjih nekoliko godina te, radi specifičnosti sadržaja, publike i kao i same poante, i službeno od lipnja 2013. godine čine jednu cjelinu koja se široj javnosti prezentira na after Pride partiju koji će se održati 14. lipnja u prostoru AKC Medika.

Sama vizija UPS! mreže jest pružiti zajednici siguran prostor, a ujedno i pomaknuti ograničavajuće etikete nametnute od strane LGBTIQ klubova te prodrijeti u mainstream prostore koji samim činom davanja prostora za održavanje programa ukazuju na svoju otvorenost prema onome što je etiketirano drugačijim od strane heteronormativne percepcije društva.

U prostorima AKC Medika tako Vas očekuju 4 različita glazbena floora na kojima će zasigurno svaki namjernik ili namjernica pronaći nešto od plesnog interesa. Iz Rijeke i Splita u goste pristižu DJ-i Nino Bellen i Tikach te DJ-ica Excellent Choice i DJ duo Punjene paprike. Od zagrebačke garde boje Krüzera brane Tirkizna Alga, Gio, Miss Iconic, Delayer i VJ Tin, dok ZbeLeTron predstavljaju P. Meister, Nora, TaMa, Das Frau uz gostujućeg VJ-a Donnieja.

Osim glazbenog dijela programa, tu je i izložba “Naša strana povijesti” u Galeriji Sivoj, chill-out zone za sve koji su se umorili od Pride tjedna, veganska hrana, kao i daljnje skupljanje donacija za pomoć poplavljenim područjima.

Ulaz je donacija u iznosu od 20, odnosno 30 kuna te će se dio ulaznica donirati za pomoć Slavoniji u skladu sa solidarnim stavovima svih uključenih inicijativa i udruga.

Details

Date:
14 lipanj, 2014
Cost:
20kn – 30kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

AKC Medika
Zagreb, Hrvatska + Google Map