Loading Events
  • This event has passed.

‘Uštekaj se u sindikat’ – Elemental na 1. maj u Tvornici

1 svibanj, 2013‘Uštekaj se u sindikat’ – naslov je koncerta zagrebačke grupe Elemental, koji na Međunarodni praznik rada svojim članovima i svim zainteresiranim građanima poklanjaju Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati.

'Uštekaj se u Sindikat'

Osim obilježavanja Praznika rada uz dobru glazbu i zabavu u najprikladnijem mogućem mjestu – Tvornici kulture, mladi sindikalisti ovim koncertom žele skrenuti pozornost na važnost angažmana mladih u borbi za svoja radnička prava, a grupu Elemental izabrali su zbog kvalitetne, ali i društveno angažirane glazbe.

Elemental djeluje od 1998. g., isprva kao rap trojac, a prekretnicu doživljava 2002. kada objavljuju svoj drugi album „Tempo Velegrada/Demiurg“ kojim se približavaju svojem sadašnjem zvuku sa živim bendom. U novoj, sedmeročlanoj postavi, slijede albumi „Male stvari“ (2004.), „Pod pritiskom“ (2007.) i „Vertigo“ (2010.), za koje dobivaju niz nagrada, a intenzivna koncertna aktivnost vodi ih po brojnim gradovima Hrvatske, ali i Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije.

Među nizom društveno angažiranih pjesama izdvaja se singl „Zašto te imam“ iz 2007., koji je zbog eksplicitnog spota i teksta pjesme bio zabranjen na većini televizijskih postaja, ali ga je zato na YouTube-u pogledalo više od 400,000 ljudi. S vremenom zvuk grupe postaje sve žešći i oštriji, a u svojim se tekstovima sve više bave socijalnim temama.  Glazba ELEMENTALA odavno je prerasla čisti rap u kojem leže njihovi počeci, a kako danas zvuče u kombinaciji različitih žanrova i što poručuju svojim britkim i angažiranim tekstovima provjerite sami 1. svibnja u Tvornici Kulture.

Dio ulaznica rezerviran je za članove sindikata, a ostale svi zainteresirani mogu podići u Tvornici kulture od 19. travnja  pa do dana koncerta – ili bolje reći, dok ne budu razgrabljene.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb,
+ Google Map