Loading Events
  • This event has passed.

‘Uštekaj se u sindikat’ – Elemental na 1. maj u Tvornici

1 svibanj, 2013‘Uštekaj se u sindikat’ – naslov je koncerta zagrebačke grupe Elemental, koji na Međunarodni praznik rada svojim članovima i svim zainteresiranim građanima poklanjaju Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Nezavisni hrvatski sindikati.

'Uštekaj se u Sindikat'

Osim obilježavanja Praznika rada uz dobru glazbu i zabavu u najprikladnijem mogućem mjestu – Tvornici kulture, mladi sindikalisti ovim koncertom žele skrenuti pozornost na važnost angažmana mladih u borbi za svoja radnička prava, a grupu Elemental izabrali su zbog kvalitetne, ali i društveno angažirane glazbe.

Elemental djeluje od 1998. g., isprva kao rap trojac, a prekretnicu doživljava 2002. kada objavljuju svoj drugi album „Tempo Velegrada/Demiurg“ kojim se približavaju svojem sadašnjem zvuku sa živim bendom. U novoj, sedmeročlanoj postavi, slijede albumi „Male stvari“ (2004.), „Pod pritiskom“ (2007.) i „Vertigo“ (2010.), za koje dobivaju niz nagrada, a intenzivna koncertna aktivnost vodi ih po brojnim gradovima Hrvatske, ali i Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije.

Među nizom društveno angažiranih pjesama izdvaja se singl „Zašto te imam“ iz 2007., koji je zbog eksplicitnog spota i teksta pjesme bio zabranjen na većini televizijskih postaja, ali ga je zato na YouTube-u pogledalo više od 400,000 ljudi. S vremenom zvuk grupe postaje sve žešći i oštriji, a u svojim se tekstovima sve više bave socijalnim temama.  Glazba ELEMENTALA odavno je prerasla čisti rap u kojem leže njihovi počeci, a kako danas zvuče u kombinaciji različitih žanrova i što poručuju svojim britkim i angažiranim tekstovima provjerite sami 1. svibnja u Tvornici Kulture.

Dio ulaznica rezerviran je za članove sindikata, a ostale svi zainteresirani mogu podići u Tvornici kulture od 19. travnja  pa do dana koncerta – ili bolje reći, dok ne budu razgrabljene.

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb,
+ Google Map