Loading Events
  • This event has passed.

Valerija Nikolovska i Viktor Lipić na ‘Jazz Gardenu’ Vintage Industrial Bara

13 srpanj, 2017Valerija Nikolovska, glasom, a Viktor Lipić na pianu, izvest će u četvrtak 13. srpnja najdraže jazz/soul/blues standarde te vlastitu glazbu iz svoje pjesmarice koju grade već 20-ak godina. Njihova glazbeno – životna priča počinje u Mayalesima i razvija se i dalje. Iza sebe imaju tri autorska albuma, a zadnji, s Jazz orkestrom HRT-a, objavljen je 2015.

Valerija Nikolovska i Viktor Lipić u Vintage Industrial Baru
Valerija Nikolovska i Viktor Lipić u Vintage Industrial Baru

Valerija se profesionalno glazbom bavi od 1987. godine. Glazbeno je iskustsvo kalila u blues, soul, funk, acid jazz, house i gospel sastavima usmjerenja kao što su Delta, Blues Power, Telefon Blues Band, Songkillers, Mayales, Eddy&Dus i drugima. Surađivala je s Josipom Lisac, Zdenkom Kovačiček, Meri Cetinić, Ivanom Kindl, Kristijanom Beluhanom, Matijom Dedićem, Elvisom Stanićem, Majkama i Dinom Dvornikom…

 

Zajedno s Viktorom Lipićem svira u Trio LiVaDa (uz trećeg člana Damira Šomena), a pred dvije godine su objavili i album kao duo: Valerija Nikolovska & Viktor Lipić – Well Paid Girl, a Ravno Do Dna je za taj album napisao: “Well Paid Girl je sočna demonstracija domaćeg autorskoga swinga, fusiona, jazza, funka, bluesa pa ako hoćete i popa koji je nastao na pjesmama koje je Valerija, istinska primadona domaće glazbe, skupila ili napisala tijekom svoje karijere zajedno sa vrsnim glazbenicima koji se rijetko spominju u preživjelim glazbenim medijima, baš kao i sama Valerija koja cijelo vrijeme neumorno izdiše glazbu iz najplemenitijih dubina svoje pojave. Zajedno sa životnim suputnikom, klavirističkim virtuozom, Viktorom Lipićem Lipom napisala je većinu pjesama s ovoga albuma zajedno sa nekoliko novih bisera.”

 

Početak u 21:30 h, ulaz je bespatan.

Details

Date:
13 srpanj, 2017
Time:
21:30 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map