Loading Events
  • This event has passed.

‘Vanja i Sonja i Maša i Picko’ Christophera Duranga premijerno u Komediji

23 veljača, 2016U utorak, 23. veljače 2016. u 19:30 sati u Kazalištu Komedija bit će održana premijera predstave Christophera Duranga ‘Vanja i Sonja i Maša i Picko’ u režiji Nine Kleflin.

'Vanja i Sonja i Maša i Picko'
‘Vanja i Sonja i Maša i Picko’

Brat Vanja i sestra Sonja uživaju u svom nezadovoljstvu. Ulaze u pozne godine života dok dokono ispijaju kavu i čekaju da im i ove godine na jezero dođe plava čaplja. Njihovi su životi nezanimljivi, ali stabilni. Sve se uzburkava kad se njihova sestra Maša, filmska zvijezda izblijedjele slave, vraća u njihov mirni seoski dom. Dolazi s naočitim i znatno mlađim muškarcem po imenu Picko, njezinim novim ljubavnikom.

 

Ta komedija propituje: je li moguće dostojanstveno stariti u vrijeme selfieja i Twittera?

 

Iz Vanjinog monologa na kraju komada može se iščitati cijela okosnica drame:„Nisam konzervativac, ali nedostaju mi prošla vremena. Cijela zemlja je gledala iste filmove. I svi smo plakali za istim junacima. I imali smo kolektivne traume od toga. Više nema tih zajedničkih sjećanja, uopće. Sad imamo Facebook i Twitter i mailove i kabelsku i satelitsku, a filmovi i serije ne vrijede pišljiva boba, a ni ta sranja ne gledamo zajedno, nego svatko u svom kavezu. I životi su nam…razdvojeni.“

 

Američki dramatičar Christopher Ferdinand Durang poznat je po svojim skandaloznim i često apsurdnim komedijama, a djela su mu bila naročito popularna 80-tih godina 20-tog stoljeća. „Vanja i Sonja i Maša i Picko“ nagrađen je nagradom Tony za najbolji kazališni komad 2013. godine, a u glumačkoj su ekipi bili Sigourney Weaver i David Hyde Pierce. Ovo je drugi Durangov komad u Kazalištu Komedija, nakon komedije Terapija, terapija!.

 

Glavne uloge tumače Damir Lončar, Jasna Palić Picukarić, Vanja Ćirić, Nina Kaić Madić, Slaven Španović i Petra Kurtela.

 

Sljedeće izvedbe su 3., 4., 5., 11. i 12. ožujka. Cijena ulaznica je 40-60 kn.

Details

Date:
23 veljača, 2016
Time:
19:30 - 22:30
Cost:
Kn40 – Kn60
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Komedija
Zagreb, Hrvatska + Google Map