Loading Events
  • This event has passed.

‘Večer s Arsenom’ – koncert u sklopu Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a u Gorgoni

3 veljača, 2016Koncert naziva ‘Večer s Arsenom’ održat će se u srijedu 3. veljače u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, s početkom u 20 sati. Uz Jazz orkestar HRT-a nastupit će: Gabi Novak, Lea Dekleva i Matija Dedić, a svim izvedbama ravnat će maestro Silvije Glojnarić, koji ujedno i potpisuje sve aranžmane na ovom koncertu.

Gabi Novak i Matija Dedić
Gabi Novak i Matija Dedić

Jedinstvena umjetnička pojava na ovim prostorima, Arsen Dedić (1938. – 2015.), između svih umjetničkih disciplina uvijek je iznova pronalazio put za nove reinterpretacije. Uspješne suradnje s nekadašnjim Plesnim orkestrom i Big bandom, a današnjim Jazz orkestrom HRT-a, pozivaju na nova promišljanja njegova izraza. Jedan od onih koji spomenuti opus duboko osobno doživljavaju i imaju potrebu naglasiti njegovu vrijednost je i dugogodišnji šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a, bubnjar, skladatelj i aranžer Silvije Glojnarić. U njegovom jedinstvenom viđenju, u suradnji s idealnim interpretima Arsenove glazbe – Gabi Novak i Matijom Dedićem – još ćemo jednom moći osjetiti svu snagu i iskrenost Arsenova skladateljskog jezika.

Jazz orkestar HRT-a
Jazz orkestar HRT-a

“Glembajevi”, “Donator”, “Kod kuće je najbolje”, te “Prosjaci i sinovi”, instrumentalne su teme koje će združiti članove Jazz orkestra HRT-a i Matiju Dedića, a skladbe “Ni ti ni ja”, “Pusti me da spavam”, “Sve što znaš o meni”, “Otok”, “U registraturi”, “Oko jedne hiže”, “On me voli na svoj način”, “Kuća za ptice..”. uz njih, ozvučit će i legendarni vokal Gabi Novak. Aranžmane potpisuje Silvije Glojnarić.

 

 

Details

Date:
3 veljača, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

MSU – Dvorana Gorgona
Zagreb, Hrvatska + Google Map