Loading Events
  • This event has passed.

Velahavle nastupa u splitskom Quasimodu – podijelili smo ulaznice

11 siječanj, 2014Prvi koncert u novoj 2014. godini u Quasimodu rezerviran je za premijerni splitski nastup izvrsnog sarajevskog trip-hop benda Velahavle kojeg kritika opisuje kao najbolje od bosanske elektronike, ali i svrstava među najbolje bosanke bendove uopće. Ravno do dna podijelio je dvije ulaznice.

Velahavle u Quasimodu

Priča o bendu Velahavle započela je prije više od deset godina, kada se skupina mladića iz iste ulice u sarajevskom naselju Ciglane sastala kako bi svirali zajedno. Žanr benda Velahavle zapravo reflektira sve žanrove koje članovi benda i sami vole, i zato im je oduvijek bilo teško svrstati se u samo jednu žanrovsku kategoriju. Općenito se njihov repertoar može opisati kao fuzija trip-hopa i breaksa, a razvijali su se pod raznim utjecajima. U početku je to bio post punk, potom trip-hop s bristolskim utjecajem, a kasnije i drum’n’bass, dok u zadnje vrijeme postoje i primjese synth popa 80-tih godina kojeg svi članovi benda vole, ali je ovo prvi put da su ga uveli u svoj muzički stil.

Veliki utjecaj na njihovo stvaralaštvo imao je Kemal Okan, producent njihovog prvog albuma i čovjek čiju su muziku privatno slušali, koji je također svojim sudjelovanjem u produkciji prvog albuma odredio budući pravac benda. Prvi album „Recconect“, izdan 2005. godine, produciran je u studijima Studio 5 u Parizu u Francuskoj i Cryptic Audio u Glasgowu u Škotskoj, gdje je producent Kemal Okan finalizirao produkciju debi albuma koji sadrži osam pjesama.

Album, „What About Now“, izašao je u prosincu 2012. godine, u izdanju njihovog samostalnog labela Outline, a sadrži osam novih pjesama koje su žanrovski unaprijeđene u odnosu na prethodni album. Najavni single bio je „Inside Always Rains”, koji je publici predstavljen u lipnju 2012. godine, a uporedno s izlaskom albuma je 28. prosinca 2012. predstavljen i novi single „Kolortechina“. Bend Velahavle uskoro izbacuje novi single, a priprema i himnu za Brazil za reprezentaciju BiH.

Novu godinu započinjemo svježe, žestoko, veselo i u očekivanju izvrsne subotnje svirke i provoda.

Velahavle u Quasimodu nastupa u subotu 11. siječnja. Koncert počinje u 20 sati, cijena ulaznice iznosi 20 kuna.

Točan odgovor  na pitanje: Iz kojeg grada dolazi Velahavle? glasi: Iz Sarajeva, a po jednu ulaznicu su dobili: Igor Mušić i Ivana Jukić.

Details

Date:
11 siječanj, 2014
Cost:
20kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Quasimodo
Split, Hrvatska + Google Map