Loading Events
  • This event has passed.

Velika rock eksplozija – pet dana 5. izdanja

16 listopad, 2012Velika rock eksplozija dometnula je do svog petog izdanja. Najveća, najkvalitetnija, i najraznovrsnija Eksplozija do sada donosi headlinera, 3 promocije albuma, prvog stranog izvođača na festivalu i čak pet dana različite i kvalitetne glazbe.

Velika Rock Eksplozija 5

VRE ove godine traje 5 dana i održava se na čak 4 zagrebačke koncertne lokacije (Sax!, KSET, Tvornica Mali pogon i Močvara). Nastupit će ukupno 17 izvođača od kojih će 3 predstaviti svoje nove, aktualne, albume (Radio Aktiv, Gretta, Mjesni odbor).

VRE ove godine po prvi puta ima glavnog headlinera festivala. To je virovitička Vatra koja je nakon dugo dugo vremena doživjela svoju prvu personalnu promjenu. Tako će na VRE Vatra premijerno predstaviti svog novog basistu Tomislav Šuška (Kino klub) koji je zamjenio Borisa Gudlina.

Uz jake domaće snage, po prvi puta će Eksplozija imati i strani “special guest” sastav. Riječ je o britanskom sastavu Orange Room iz Liverpoola.
Kao i prošlih godina u sklopu festivala održati će se radionica o autorskom i srodnim pravima za mlade glazbenike u suradnj s HDS-ZAMP-om, a uoči festival izaći će kompilacijski CD album sa po jednom pjesmom svih sudinika festivala i nekoliko bonus songova.

Raspored koncerata:

16.10. Utorak – Sax!
NINA ROMIĆ (Zagreb)
PUNČKE (Vinkovci/Novska)
U POL’9 KOD SABE (Zagreb)
Ulaznice u pretprodaji 20 Kn, na dan koncerta 30 Kn

17.10. Srijeda – KSET
RADIO AKTIV (Pula/Zagreb)
SPREMIŠTE (Zagreb)
SARA RENAR (Zagreb)
Ulaznice u pretprodaji 20 Kn, na dan koncerta 30 Kn

18.10. Četvrtak – Tvornica Mali pogon
GRETTA (Zagreb)
ORANGE ROOM (Liverpool)
PIŠTOLJ NA GUMENE METKE (Sisak)
Ulaznice u pretprodaji 20 Kn, na dan koncerta 30 Kn

19.10. Petak – Močvara
MJESNI ODBOR (Otok Šolta)
TI RITU PIRI PIP (Šibenik)
DOSH LEE (Zagreb)
SEBASTIAN DOE (Zagreb)
Ulaznice u pretprodaji 30 Kn, na dan koncerta 40 Kn

20.10. Subota – Močvara
VATRA (Virovitica)
MANDRILI (Rijeka)
MANNTRA (Umag)
VAN DOBERMAN (Zagreb)
Ulaznice u pretprodaji 40 Kn, na dan koncerta 50 Kn.

Prodaja ulaznica: Aquarius Music Shopovi (Varšavska 13, Maksimirska 16, Branimir centar), Dallas Music Shop (Tkalčićeva 7), Rockmark (Berislavićeva 13), Dirty Old Shop (Tratinska 22). Ulaz sa specijalnim pozivnicama 10 Kn.