Loading Events
  • This event has passed.

Velvet festival na otoku Krku

19 kolovoz, 2016



Velvet festival glazbena je manifestacija u organizaciji mladih otočana, koja će se održati u periodu od 19. do 20. kolovoza 2016. godine u mjestu Punat na otoku Krku.

Velvet Festival
Velvet Festival

Ovaj će glazbeni događaj ponuditi publici dva dana audio-vizualnog spektakla putem kojeg će desetak izvođača regionalne i svjetske alternativne scene prezentirati svoj rad. Događaj svojom lokacijom – „Punta de Bij“ – na samoj obali Jadrana, mladim lokalnim i regionalnim posjetiocima nudi pravi ljetni doživljaj. Festival će, uz dvije pozornice, publici ponuditi i bogat program koji uključuje raznoliku ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, kazališne predstave, intimne jazz koncerte, mnogobrojne radionice te zabavni sadržaj u vidu party-broda.

 

Organizatori poručuju: „Ukoliko sagledamo unatrag pet godina, možemo uvidjeti kako se većina alternativnih kulturnih manifestacija na području otoka Krka ugasila. Gledajući iz naše perspektive – mladih perspektivnih ljudi s vizijom za bolju budućnost – smatramo da je potrebno pružiti mogućnost realizacije programa pogodne za mlade koji se odmiču od dominantne i standardizirane narodne hrvatske glazbe. Organizacijom “Velvet festivala” želi se lokalnim i regionalnim posjetiteljima ponuditi moderni, alternativni i prije svega europsko orijentirani sadržaj u vidu glazbenog spektakla.

 

Također, jedan od ciljeva jest učiniti otok Krk prepoznatljivijim mlađoj populaciji i glazbenim ljubiteljima i van granica Hrvatske. Svojom jedinstvenom lokacijom i dobrom prometnom povezanošću stvara se mogućnost širenja festivala koji može postati svojevrstan brend otoka Krka. Ponukani nizom festivala duž dalmatinske i istarske obale, želimo učiniti Krk bogatijim za još jedan kulturni sadržaj, prvi ovoga tipa na najvećem hrvatskom otoku!“

 

Sve informacije na:  www.facebook.com/velvetfestival i www.instagram.com/velvetfestival.

Details

Start:
19 kolovoz, 2016
End:
20 kolovoz, 2016
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Punat
Krk, Hrvatska + Google Map