Loading Events
  • This event has passed.

‘Venecija u Zagrebu’, peti put u kinu Europa

15 ožujak, 2018Program ‘Venecija u Zagrebu’ petu godinu zaredom na platno kina Europa donosi filmove s Venecijanskog filmskog festivala (Mostre), najstarijeg i jednog od najpoznatijih filmskih festivala na svijetu.

  • 2
    Shares
Venecija u Zagrebu

U programu ovogodišnje Venecije u Zagrebu, manifestacije koja je proizvod suradnje venecijanske Mostre sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu, domaća će publika od 15. do 19. ožujka moći pogledati osam filmskih naslova prikazanih na posljednjem izdanju Mostre, u rujnu prošle godine.

Najzvučniji ovogodišnji naslov „Nico, 1988“ film je ceste o posljednjim godinama u životu naslovne Warholove muze i kultne pjevačice Velvet Undergrounda. Tu su, potom, mafijaški mjuzikl „Ljubav i podzemlje“, steam-punk animirana bajka „Mačka Pepeljuga“, šokantna romantična drama„Jedna obitelj“ i pomaknuta komedija „Zajednički život“, a posebnaje poslastica modernističko remek-djelo „Crvena pustinja“ jednog od najvećih talijanskih redatelja svih vremena, Michelangela Antonionija.

  • 2
    Shares

Details

Start:
15 ožujka u 19:00
End:
19 ožujka u 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Kino Europa
Zagreb, Hrvatska
  • 2
    Shares