Loading Events
  • This event has passed.

Venom Inc. u Tvornici kulture

13 listopad, 2015U utorak 13. listopada u zagrebačku Tvornicu Kulture dolaze stvarne heavy metal legende, britanski bend Venom inc.

Venom u Tvornici kulture
Venom u Tvornici kulture

Ovo će biti njihov prvi nastup u Hrvatskoj i to u sklopu turneje „Classic Metal tour 2015“ na kojoj promoviraju svoj posljednji album „Iron & steel“. Kao njihovi posebni gosti na turneji, dolaze ovdašnjoj publici već dobro poznati, poljski death metalci Vader, a kao predgrupe; britanski melodic death/thrash metalci Divine Chaos i grind metalci Dead Orbit.

 

Venom je britanski „extreme metal“ band osnovan 1979. godine u Newcastelu, u doba „New Wave of British Heavy Metal“ vala u koji spadaju i Judas Priest, Iron Maiden, Saxon,… Njihova prva dva albuma „Welcome to Hell“ (1981) i „Black Metal“ (1982) su imala ogroman utjecaj na cijelu ekstremnu metal scenu, a ponajviše na thrash metal scenu, tj grupe poput Metallica, Slayer, Anthrax, Megadeth… Metallica je svirala na turneji sa Venomom kao predgrupa na turneji 1980. godine, a Slayer 1985. godine. Njihov je utjecaj bio toliko jak da je po nazivu njihovog drugog albuma „Black Metal“ nastao naziv za cijeli metal pravac, a MTV ih je uvrstio među deset najbitnijih metal grupa svih vremena.

 

Originalni pjevač i basist Conrad “Cronos” Lant 1987. godine napušta grupu, a na njegovo mjesto dolazi Tony Dolan – “Demolition Man” iz grupe Atomkraft sa kojim Venom objavljuju 1989. album „Prime Evil“. Demolition Man pored originalnih članova, bubnjara Anthony “Abaddon” Braya i gitariste Jeffrey “Mantas” Dunna čini današnji Venom inc. Conrad “Cronos” Lant ima pravo na ime Venom pa su Abaddon, Mantas i Demolition Man bili prisiljeni promijeniti ime u Venom inc. No u neku ruku u biti imamo originalnu postavu Venoma jer su dva člana iz originalne postave a jedan iz kasnije postave Vemoma. Venom inc. baziraju svoju set listu na Venom materijalima iz osamdesetih plus materijal sa poslljednjeg albuma Venom inc. „Iron & Steel“ tako da će svi ljubitelji rane faze Venoma doći na svije na zagrebačkom koncertu.

 

Početak koncerta je najavljen u 19 sati, a cijene ulaznica je 120 kn do 1. srpnja, 150 kn od 2. srpnja, te 170 kn na ulazu. Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (http://www.dirtyoldempire.com/shop/), Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Dallas Music Shop – Tkalčićeva 7, Purgatory – Ozaljska 47. Dallas Music Shop Rijeka – Splitska 2A, Eventim sistem, www.eventim.hr. Rezervacije: [email protected]

Details

Date:
13 listopad, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn120 – Kn170
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map