Loading Events
  • This event has passed.

Viktorija Novosel objavljuje debi, promocija u klubu Sax

14 prosinac, 2011Viktorija Novosel mlada i talentirana kantautorica, prošlogodišnja pobjednica Supertalenta Nove TV izdaje svoj prvi album.

Viktorija Novosel 'Kroz šumu'

Ovih dana u izdanju Menarta izlazi album prvijenac Viktorije Novosel, „Kroz šumu“,  na kojemu se nalaze obrade osam poznatih pjesama koje će, dok se kao posebno iznenađenje na albumu nalazi jedna nova autorska pjesma Darka Rundeka te jedna same Viktorije.

Viktorija je u suradnji s producentima Edijem Cukarićem i Nenadom Sinkauzom odlučila na album uključiti neke stare, gotovo zaboravljene pjesme i dati im potpuno novu dimenziju i život.

Za singl kojim najavljuje album odabrana je pjesma „Astronaut“, poznata pjesma Damira Urbana & 4.

Viktorija Novosel (Foto: RDD)

Na albumu se uz pjesme „Astronaut”, „Kad Dunav ljubi nebo“, „Odvedi me“, „U plavu zoru“, „Odakle ti, Bože, ovi drumovi“ nalaze i prekrasne sevdalinke „Žute dunje“, „Kafu mi draga ispeci“ te „Što te nema“, kojima je Viktorija specifičnom izvedbom i obradom udahnula novi život. Uz njih, kao ugodno iznenađenje, na albumu će se naći i potpuno nova autorska pjesma Darka Rundeka „Budi“, na kojoj su Darko i Viktorija ostvarili duet te Viktorijina autorska pjesma „Kroz šumu”.

Uz producenta Edija Cukerića i gitarista Nenada Sinkauza Viktoriji su oko snimanja albuma pomogli i klavijaturist Leon Brenko, tonac Ivo Lorencin te drugi glazbenici, ovisno o potrebama pojedinih obrada. Nenad Sinkauz je najzaslužniji za aranžmane.

Album se snimao u pulskom studiju Partyzan, a u Londonu ga je masterirao Streaky koji je poznat po radu s mnogim poznatim imenima svjetske glazbene scene – Hurts, Adele, Lilly Allen, Snow Patrol samo su neka od njih. Album su u genijalni, rukom crtani omot zapakirale mlade i nagrađivane dizajnerice koje djeluju pod imenom „Kuna Zlatica“.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5hbzafIgMzE[/youtube]

Details

Date:
14 prosinac, 2011
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Sax
Zagreb, + Google Map