Loading Events
  • This event has passed.

Vlado Kreslin u Histrionskom domu u Zagrebu

6 veljača, 2014Središnji slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, obilježava se 8. veljače na dan smrti najvećega slovenskog pjesnika France Prešerna, a u Zagrebu je obilježavanje započelo već 30. siječnja. Kao središnji događaj uoči Prešernova dana najavljen je koncert Vlade Kreslina ‘Pojezija’, koji će se održati u četvrtak 6. veljače u Histrionskom domu.

Vlado Kreslin

Vlado Kreslin već više od dva desetljeća zaslužno uživa status vodećeg slovenskog kantautora, te pripada najistaknutijim i najplodnijim imenima slovenske glazbene ali i kulturne scene, a kako je najavljeno, koncert ‘Pojezija’ bit će ispunjen melankoličnim ali i šaljivim tonom. U samostalnom nastupu autor isprepliće svoju glazbu, koju pjeva i stvara godinama, s čitanjem pjesama i priča iz svoje zbirke ‘Pojezije i Venci – Povest o Beltinški bandi’.

Kreslinov novi antologijski album ”Umjesto koga roža cveti” u Hrvatskoj je izašao krajem prošle godine i donosi prepjeve Kreslinovih najvećih pjesama na hrvatski jezik, raritetne snimke kao i mnogobrojne suradnje sa vrhunskim glazbenicima poput Parnog valjka, Indexa, Rade Šerbedžije, Nene Belana, Lidije Bajuk, Šajete, Severe Gjurin i Mary Coughlan dok mu na više pjesama potporu pruža skupina Zapadni kolodvor.

Prešernov dan organizirali su Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije i Veleposlanstvo Slovenije u Hrvatskoj.

Početak je najavljen za 19:00 sati.

Details

Date:
6 veljača, 2014
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Histrionski dom
Ilica 90
Zagreb,
+ Google Map