Loading Events
  • This event has passed.

Vokalni lab #3 ‘Slobodna vokalna improvizacija’ sa Savinom Yannatou u Teatru&TD

14 siječanj, 2017‘Slobodna vokalna improvizacija’ održat će se u Teatru &TD od 14. do 16. siječnja, u terminima od 11 do 17 sati.

Vokalna radionica Savine Yannatou
Vokalna radionica Savine Yannatou

Metoda slobodne vokalne improvizacije bazirana je na imaginaciji i improvizaciji, bez melodičke i harmoničke komponente koju nosi glazba. Glas je jedini instrument koji sudionici koriste, a poznavanje glazbe nije potrebno.

 

Nakon početnih vježbi, tijelo/glas, sudionici radionice u krugu započinju improvizaciju na temu: šuma, vještice, tržnica, vlastito putovanje i dr. Uz osnovne upute, bez pretjerane priče, slobodni su koristiti se bilo kojim zvukovnim oblicima, zajedno kreiraju improviziranu vokalnu priču. Temeljne vještine koje su potrebne za ovu metodu su: slušanje i sposobnost prepuštanja trenutku stvaranja. Svaka je vokalna priča novi i neponovljivi događaj, proba je zapravo nastup, a ljepota pojedinačnih improviziranih skladbi pokazuje iznenađujuću ljudsku sposobnost intuitivnog grupnog umjetničkog izraza.

 

Slobodna vokalna improvizacija metoda je koju je pjevačica i vokalna pedagoginja Savina Yannatou osmislila i provela u radu sa zborom na jednoj grčkoj predstavi. Otada drži radionice slobodne vokalne improvizacije, koju najčešće pohađaju izvođači, glumci, vokalni pedagozi i pjevači, no, zbog otvorenosti izraza, radionica je zaista otvorena svima zainteresiranima, bez obzira na obrazovanje. Dapače, zbog neopterećenosti umjetničkim izrazom, često laici uvelike uživaju i upuštaju se u kreativni proces.

 

Savina Yannatou, grčka pjevačica i vokalna pedagoginja, primarno se bavi pjevanjem. Njezino je glazbeno obrazovanje široko, a kombinacija je suvremenog pjevanja, tradicijskog pjevanja i srednjovjekovnih, renesansnih i baroknih skladbi. Profesionalna pjevačica od 1979. godine, Savina Yannatou studirala je pjevanje na grčkom nacionalnom konzervatoriju, te sa Spirosom Sakkasom u školi Workshop of Vocal Arts u Ateni. Postdiplomski studij izvedbe i komunikacijskih vještina završila je na londonskom Guildhall School.

 

Participacija je 150 kn, odnosno 100 kn za studente. Prijave valja poslati na [email protected] do 12. siječnja u ponoć. Vokalni lab se realizira u sklopu projekta Edukultura SC Kulture promjene Studentskog centra, uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

Details

Start:
14 siječanj, 2017 u 11:00
End:
16 siječanj, 2017 u 17:00
Cost:
Kn100 – Kn150
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Teatar &TD
Zagreb, Hrvatska + Google Map