Loading Events
  • This event has passed.

Volcán, Aminata Seydi & The Astronauts, Uroš Perič – Perry i mnogi drugi na 15. Liburnia Jazz Festivalu

3 srpanj, 2015Ove godine Liburnia Jazz Festival slavi svoj 15 rođendan pod motom ‘Najbolje od najboljeg jazza’, kako svjetskog tako i hrvatskog. Festival se održava u Opatiji od 3. do 5. srpnja.

15. Liburnia Jazz Festival
15. Liburnia Jazz Festival

U 15 godina Liburnia Jazz je postao polazišna točka za mnoge svjetske turneje legendi jazza, pozornica za predstavljanje najnovijih jazz uradaka, a Opatija mjesto za sve ljubitelje jazza i dobre glazbe uopće. I ove godine Liburnia Jazz Festival priprema čak 14 koncerata na 8 pozornica.

 

Uvod u Festival je na terasi hotela Kvarner, a zatim za vrijeme jazz okupacije Opatije jutro započinje jazz doručkom na terasama hotela Ambasador, Kvarner i Milenij, nastavlja se uz krstarenje opatijskom rivijerom jedinstvenim Jazz Boatom, a u rano predvečerje jazz odjekuje s terase hotela Bristol. Večernji koncerti najboljih od najboljeg hrvatskog i svjetskog jazza održavaju se na Ljetnoj pozornici, a završnica Festivala je na terasama hotela Kvarner i Tamaris.
Uz mnoštvo jazza po čitavom gradu, posebno treba istaknuti:

 

Aminata Seydi & The Astronauts feat. „Snow Owl“ (četvrtak, 2.07., hotel Kvarner) – Ovo je koncert uoči Festivala koji je osmišljen u suradnji s programom Deset Veličanstvenih u organizaciji Liburnia Riviera Hotela. Aminata svoje senegalsko porijeklo izvrsno uklapa u takozvani New African Soul. Ovom prilikom predstavit će i ekskluzivnog gosta Juana Garciu-Herrerosa aka Snow Owl – kolumbijskog basistu nominiranog za prestižnu nagradu Grammy u kategoriji latin glazbe.

 

Liburnia Jazz Union feat. Croatian Jazz All Star (Elvis Stanić, Tamara Obrovac, Marko Tolja, Tina Vukov, Neven Frangeš, Hrvoje Rupčić,…) (petak, 3.07., Ljetna pozornica) – Za 15. rođendan Liburnia Jazz Festivala predstavljamo créme de la créme hrvatskog jazza. Uz Tamaru Obrovac, Elvisa Stanića, Hrvoja Rupčića, Nevena Frangeša na ovom all star koncertu nastupit će i Marko Tolja i Tina Vukov, kvarnerski jazzisti iznikli iz „jazz konobe“, rodonačelnici Festivala i mladi etablirani umjetnici koji su odrasli uz Festival. Publika će moći čuti najbolje od hrvatskog jazza u još neviđenim glazbenim kombinacijama.

Volcan
Volcan

Volcán feat. Gonzalo Rubalcaba, Horacio „El Negro“ Hernandez, Giovanni Hidalgo, Jose Armando Gola (subota,4.07., Ljetna pozornica) –
Uistinu je privilegija imati trenutno najtraženiju jazz atrakciju i mogućnost u jednoj večeri čuti i vidjeti četiri ikone modernog latin jazza. Volcán je supergrupa, dreamteam koji predstavlja veličanstvene talente Gonzala Rubalcabe, Horacija ‘El Negra’ Hernandeza, Giovannija Hidalga i Jose Armanda Gole. Grupa je proizvod dugogodišnjeg prijateljstva, poštovanja i bogatog glazbenog nasljeđa svojih članova. S preko 150 albuma koje su snimili kao autori ili prateći glazbenici i mnoštva nagrada i priznanja konačno su udružili snage na opće oduševljenje brojih poklonika diljem svijeta. Liburnia Jazz se ponosi što svojoj vjernoj publici za 15. rođendan može ponuditi ovako strastven sastav pun vatre i emocija, sastav koji samo čeka da eksplodira na pozornici i preplavi nas lavom ritma i melodije.

 

Uroš Perič – Perry (nedjelja, 5.07., Hotel Kvarner) – glazbenik koji je postao poznat po originalnim interpretacijama pjesama iz zlatnog doba bluesa, soula i jazza. Između svih drugih velikih umjetnika koji su imali utjecaj na njega, sigurno je najveći utjecaj imao legendarni Ray Charles.

Početak prodaje ulaznica putem prodajnih mjesta Mojekarte.hr i online. Više o festivalu na: www.liburniajazz.hr.

Venue

Hoteli Kvarner, Tamaris, Bristol, Milenij i Ljetna pozornica
Opatija, Hrvatska + Google Map