Loading Events
  • This event has passed.

Vrtlarenje – Art hangout u Vintage Industrial Baru

14 lipanj, 2018U četvrtak, 14. lipnja Vintage Industrial Bar u ljetnom vrtu kreće s Vrtlarenjem, projektom koji okuplja ljubitelje kulture, umjetnike i stručnjake koji djeluju unutar raznorodnih umjetničkih disciplina, na koji je ulaz besplatan. 

  • 3
    Shares
Vrtlarenje u Vintage Industrial Baru

Projekt prezentira suvremene umjetničke prakse i aktualnosti u području kulture kroz seriju događanja komponiranih od performancea, projekcija, razgovora i druženja s umjetnicima, a s ciljem razvoja interaktivne platforme za komunikaciju i druženje… i druženje!

Art Hangout: Artist Speed Dating by Martina Miholić / Meet & Greet Marina Brletić, Lonac & David Lušičić / projekcije by Ivana Jurić / DJ program by DJ P.l.o.t.z.. Početak je u 20:00 sati.

Lipanjsko Vrtlarenje donosi

1. KULTIVIRANJE

Artist speed dating je interaktivni kolaborativni projekt Martine Miholić – Fluffy, multimedijalne umjetnice i voditeljice galerija HDLU s magisterijem londonskog Central Saint Martins Collegea. Riječ je o popularnoj brzinskoj formi, originalno zamišljenoj za upoznavanje ljubavnika ili partnera. Zadana forma predviđa 5-10 minuta razgovora unutar kojih će posjetitelji imati priliku upoznati umjetnike prema Martininom izboru…i zaljubiti se u umjetnost!
p.s. Martina zna super ljude!

2. MEET AND GREET: Marina Brletić, Lonac i David Lušičić

Marina je arhitektica i voditeljica specijalnih projekata agencije Brigada. Kao voditeljica arhitekture sudjelovala je u realizaciji izložbe Croatia je Hrvatska, održane tijekom jeseni 2017. u tunelu Grič u Zagrebu, nagrađene za najbolje dizajniranu izložbu na svijetu prema mišljenju svjetskog udruženja dizajnera interijera. Za sebe napominje da voli umjetnost, književnost i životinje te da nije sportski tip, ali se trudi…

Lonac, autor dovitljivih zagrebačkih murala poput ribe na rotoru, ronioca na Medici i animiranog srca u zapuštenoj zgradi u samom centru grada, street artom se bavi već vise od 10 godina. Na temelju tih radova počeo je dobivati pozive za neke od prestižnijih festivala van Hrvatske, kao sto su No Limit Boras u Švedskoj, Memorie Urbane u Italiji, Canvas Open Museum na Floridi… Kao temelj svog umjetničkog izričaja, Lonac navodi dvije zapadnjačke subkulture koje su ga inspirirale još u osnovnoj školi, a to su grafiti i skateboarding. Izložbu u Thinkspace Galeriji u Los Angelesu vidi kao potvrdu toga da ide u dobrom smjeru, s čime se definitivno slažemo.

David je voditelj popularne zagrebačke galerije Greta, arhitekt i scenograf s diplomom s prestižnog londonskog Central Saint Martinsa i Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani. Autor je brojnih scenografskih, arhitektonskih, interdisciplinarnih, eksperimentalnih i audio-vizualnih projekata od kojih izdvajamo program razvoja novih medija Interface, eksperimentalni omnibus Transmania, uvršten u program Sarajevo Film festivala, jednog od relevantnijih filmskih festivala s ovih prostora te eksperimentalni dokumentarni film Statut, uvršten u program 16. Liburnija Film Festivala.

3. GLEDALICA: Poslastice za ljubitelje novomedijskih umjetničkih formi – projekcije kratkih animiranih filmova SOBA i DÉJÀ VU Ivane Jurić

Ivana je novomedijska umjetnica i animatorica, dobitnica Grand Prixa na Festivalu hrvatskog animiranog filma. Film Soba prikazan je na ARTE tv-u i bio je dio programa renomiranog filmskog festivala New Directors/ New Films u MoMA-i i Film Society of Lincoln Centeru, New York. Radnja filma se odvija u hotelskoj sobi u kojoj žena lutka čeka poziv svog ljubavnika lutka. Ona se otvara muškarcu putem seksa, dok muškarac lutak sve to doživljava kao pražnjenje nakon kojeg nestaje poput dima. Lutka razočarana i povrijeđena ostaje sama u praznoj sobi.

Film Déjà vu problematizira gotovo nevidljivu granicu između sjećanja i povijesti, koja ovisi o kutu gledanja, o promatraču.
U književnosti je poznat i često korišten postupak rekonstrukcije maglovitih sjećanja iz djetinjstva kroz vrlo slobodno, asocijativno povezano nizanje slika, jer su upravo žive slike istrgnute iz šireg konteksta ono što nam ostaje od prvih godina našega života. Kako je nepostojana i subjektivno određena svijest često jedini jamac da se nešto zaista dogodilo, možemo se pitati postoji li pritom uopće razlika stvarne i imaginarne prošlosti.

4. Last but not the least – SLUŠALICA: DJ P.l.o.t.z.

a.k.a. Pavle Pavlović je akademski slikar, asistent na slikarskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, radio amater i šaptač koalama. Aktivno izlaže i osvaja nagrade, a ističe da je juniorski viceprvak Europe u najduljem pojedinačnom šaptu koali. DJ P.l.o.t.z. puštat će SVE – od sweet metala, preko odl school hip hopa, do San Remo uspješnica.

*Vizual prvog Vrtlarenja potpisuje Duje Medić, ponosni Brejanin, akademski slikar grafičar, autor jedne grafičke mape, ali više od 15 samostalnih izložbi te jedan od pokretača Šakan festivala, glazbenog festivala koji promovira Brela kao mjesto aktivnog kulturnog identiteta.

*dizajn vizualnog identiteta by Stožer

Odabrala Mia Orsag

  • 3
    Shares

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
  • 3
    Shares