Loading Events
  • This event has passed.

Waitapu promovira album ‘Hortus’ u Attacku

3 studeni, 2017Čakovečki psihodelični dub sastav predstavit će album ‘Hortus’ u petak 3. studenog u zagrebačkom klubu Attack.

Waitapu
Waitapu

Literarani opus Jože Horvata nas vodi k stadiju neimanja straha pred novim izazovima i stalnom pogledu koji si ne libi gledati u oči slobodi i izazovima koji slijede. Takav kontekst je odredio i novo izdanje čakovečkih Waitapu, čijom promocijom se otvara klupska sezonu kluba Attack uz promociju albuma “Hortus”.

 

Na krajnjem sjeveru prije desetak godina nastaje Waitapu. Njihov je zvuk satkan od psihodeličnih gitara, repetirajućeg bassa i tripoidnih bubnjeva, stvarajući dub zvuk za generaciju koja se ne libi eksperimentirati. “Hortus” je sve ovo ali i korak više. Lišen lirika, ispunjen mračnim tonovima uz “živu” izvedbu od koje zastaje dah.

 

Uv Waitapu će nastupiti i Blkprnt. Začudni trio Blkprnt koji nas upoznaje s ostavštinom bristolskog zvuka sredine 90′-tih. Začinjeni su i daškom future jazza, a za ovu prigodu su složili poseban DJ set kojim nastavljaju istraživati modernu elektroniku.

 

Također će se predstaviti i pariški Genetik Dub. Monsieur Paul aka Genetik Dub trenutno živi i radi u Parisu, okružen francuskom dub pričom koja je uvijek nekako bila teža zvukom od ostalih im kolega po žanru. Na svom novom balkanskom putovanju donosi live act ispunjen plesnim i bržim stepper ritomvima uz naglask na psihodeliju.

 

Svoj heavy dub prezentirat će i MMMeniga. MMMeniga je započeo davnih dana svirati u punk rock bendu. Potom je gradio lokalnu dub priču, a danas vodi uspješne festivale i izdavačku kuću. Vedran Meniga je sve ovo plus još mnogo toga.

 

Početak je u 22 h. Ulaznice po cijeni od 40 kn će se moći kupiti na ulazu kluba.

Details

Date:
3 studeni, 2017
Time:
22:00 - 23:55
Cost:
Kn40
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

AKC Attack
Zagreb, Hrvatska + Google Map