Loading Events
  • This event has passed.

Wes ‘The Bluesman’ Mackey u Hard Placeu

19 veljača, 2013Wes ‘The Bluesman’ Mackey dolazi na prvi i ekskluzivni koncert u Hrvatsku uz pratnju The Blues Train banda. Koncert će se održati 19. veljače u klubu Hard Place.

Wes Mackey

Wes „The Bluesman“ Mackey rođen je u Sjevernoj Karolini 1948. i kroz njegovu dinamičnu svirku donosi izvornu tradiciju bluesa. Na ovoj Europskoj turneji, u sklopu koje će nastupiti i u Hard Placeu, predstavlja svoj novi CD  “Life Is A Journey” koji govori o njegovom blueserskom životu koji ga vodi širom svijeta.

Wes je naučio svirati gitaru od starih blues svirača sa juga Amerike (gdje je rođen i odrastao) i do danas je postao dio tog velikog nasljeđa blues glazbe. Dijelom je Cherokee indijanac i odrastao je na selu uz oca baptističkog svećenika, a kasnije se preselio u Georgiju gdje je svirao u malim klubovima (honky tonks) i za svoj prvi profesionalni nastup zaradio 50 centi i sendvič sa piletinom (!) Nakon teških početaka počeo je svirati u bandovima koji su na turnejama pratili Muddy Watersa, John Lee Hookera, Jimmy Reeda, Stevie Wondera i mnoge druge i proveo je mnogo godina “na cesti”. Većina bluesera sa Juga se preselila u Chicago, a Wes, za razliku od njih, u Kanadu. Tamo je osnovao obitelj i napravio karijeru svirajući na TV nastupima i po klubovima. Nakon nepredviđenih problema Wes je bio prisiljen totalno napustiti svoju glazbenu karijeru, a kada se napokon odlučio “vratiti” glazbi morao je sve ispočetka. Morao je početi svirati električnu gitaru, pjevati i, za razliku od drugih, naučio je svirati bas pedalu! Baš to ga izdvaja od mnogih drugih bluesera jer je tako razvio svoj poseban stil sviranja i to ga je dovelo do svjetskog uspjeha i turneja po Kini, Rusiji, Maleziji, Irskoj i naravno Americi i Europi. Pravi povratak doživio je sa albumom “Second Chance” 2003. kada se dogodio i povratak obitelji. Album je stigao na vrhove blues ljestvica i Wes je uspješno nastavio svoju davno započetu karijeru.

Ulaznice u pretprodaji po 50 kuna mogu se nabaviti na šanku Hard Placea, Rockmarku, Dirty Old Shopu, Free Birdu, Mega Muzici. Za članove udruge DDRNR i HBS 10 kn popusta (samo na šanku Hard Placea). Cijena ulaznice na dan koncerta 60 kuna.

Details

Date:
19 veljača, 2013
Cost:
50kn – 60kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Hard Place
Zagreb, + Google Map