Loading Events
  • This event has passed.

Who See Klapa, Bvandžija i Krešo Bengalka & Žuvi u Tvornici kulture

12 rujan, 2014Kolektiv koji stoji iza imena YEM novu koncertu sezonu počinje s čak tri premijerna zagrebačka nastupa repera o kojima priča cijela regija. U Tvornicu kulture u petak 12. rujna stižu crnogorski Who See Klapa, ‘dvojezični duo’ Bvandžija i splitski MC-iji Krešo Begalka & Žuvi.

Who See Klapa

Who See Klapa nastala je 2000. godine u Kotoru nakon što su Noyz i Dedduh ujedinili svoje tekstove, karizmu i talent. Dvije godine kasnije objavljuju svoj prvi singl “Boka-Boka”. S vremenom su svladali i audio-video produkciju pa su danas tako jedna kompletna hip hop radionica. Iza sebe imaju tri studijska albuma – “Sviranje kupcu”, “Krš i drača”, “Nemam ti kad”. Gostovali su na brojnim festivalima u regiji (EXIT, Refresh, Extatic, Sea Dance, Regius, Svi kao jedan…), a na albumima su ostvarili suradnju s brojnim poznatim izvođačima kao što su Bad Copy, Coyote Hornsman, Rambo Amadeus, the Books of Knjige, Kid Radja i Sean Price. Također, dobitnici su nekolicine MTV nagrada (Best Adria Act 2012, Double Platinum 2012 I Platinum 2013).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DmjLYA9Br8s[/youtube]

Bvandžija – Dva popularna hip-hopera iz Hrvatske i Srbije – osječki Kandžija i beogradski Bvana Herbalajzer – udružila su snage i snimila zajednički album nazvan “Dvojezična ploča”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Mfk7ViIWroY[/youtube]

“Snimili smo album i htjeli ga izdati na vinilu, a onda smo shvatili da mi ustvari zbilja radimo – dvojezičnu ploču. I to u vremenima kad su ploče dvojezične. Album, odnosno EP sadrži šest pjesama, snimljen je na dva jezika, a i na ploči. Naša suradnja prigodno je nazvana Bvandžija, za produkciju je zaslužan Toza, dok je mastering radio Koolade. Gosti su, kao i ploča, međunarodni. Među njima su Toxara, Mikri iz Prti Bee Geea, Furio Đunta te najstariji gost na pjesmi, a možda i najstariji MC ikad – 90 godina star guslar. Radili smo uz pomoć prevoditelja, budući da je Bvana iz Srbije, a Kandžija iz Hrvatske te govorimo svaki svojim materinjim i nadasve nerazumljivim jezikom. Nadamo se da će ljudi uspjeti razumjeti sve tekstove bez angažmana prevoditelja ili prevodioca” – u svom stilu poručuju obojica. Inače, “Dvojezična ploča” je prvo izdanje Kanđžije pod vlastitom etiketom Zlatne Žbice Records.

Krešo Bengalka i Žuvi – dva splitska MC-a već dobro poznata sceni i ulici, izbacili su nedavno svoj debitantski album “Brokva” tvrdo je i nezavisno izdanje visokog kalibra. Krešu Bengalku mnogi znaju kao člana Kiše metaka, a još prije toga kao čestog gosta na albumima Dječaka. Nakon albuma prvijenca Kiše metaka uslijedili su koncerti diljem Hrvatske te u susjednim zemljama, a “Brokva” je objavljena svega nekoliko dana nakon što je Kiša metaka s Borom Balboom nakrcala Veliki pogon Tvornice u Zagrebu. Žuvi je na sceni odradio znakovit staž kao član bendova Ruganje, Extra i Mod Squad, a kad se preselio sa Blatina na Split 3, postao je Krešin susjed i uskoro je nastao njihov prvi zajednički album Brokva.

Album je producirao Krešo Bengalka, masterirao VRH, sniman je u Benghazi Studiju, a svim obožavateljima splitskog dvojca ‘Brokva’ je dostupna za besplatni download.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7aLcw8nddok[/youtube]

Nakon koncerta party nastavlja na dva floora uz čak 6 klupskih programa Tvornice i Klub.-a.

Veliki pogon / hip hop, lažni rap, bass, d’n’b:
Loc Dogg / In Da Klub – info: http://bit.ly/indaklub
Independent / Whateverest – info: http://bit.ly/whatEVERest
Danny Bwoy / Cosmic Vibes
VJ Oberan / Cosmic Vibes

Mali pogon / indie rock, synth, electropop, oldskool, R’n’B:
Matzee&Sin / Dobra Šema info: http://bit.ly/dobrašema
Nifty Nina / Joyride info: http://bit.ly/indie_u_klubu
Hlad / Take Me Out info: http://bit.ly/indiemaraton

Ulaznice u pretprodaji iznose 45 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 60 kuna. Ulaz na after je od 01:00 sati, a cijena je 25 kuna.

Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1 i Aquarius CD shop, Varšavska 13.

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map