Loading Events
  • This event has passed.

Wicked Knee Billyja Martina dolazi u Pulu

26 siječanj, 2013u subotu, 26. siječnja 2013. u pulskom Circolu (Zajednica Talijana) započinje ovogodišnja sezona koncerata u sklopu programa Jazzbina Pula 2013. nastupom grupe WICKED KNEE Billyja Martina, proslavljenog bubnjara trija Medeski Martin & Wood. U sklopu europske turneje premijerno će upravo u Puli predstaviti svoj album ‘Heels over Head’.

Wicked Knee (Foto: Brian Stollery / Relix Magazine)

Billy Martin, bubnjar kultnog trija Medeski Martin & Wood, novim je projektom ponudio nešto sasvim drugačije i neočekivano. Glazbu koju bend isporučuje nazivaju “RagTimeFunkom”, a temelji se na nevjerojatnoj srčanosti zvuka New Orleansa i downtown avant senzibiliteta New Yorka.

Postavu grupe Wicked Knee čine vrhunski glazbenici čija imena vezujemo sa mnogim glazbenicima i sastavima koji su obilježili zadnjih 30 godina suvremene glazbe: MMW, John Lurie Lounge Lizards‚ Iggy Pop, John Scofield, Bill Frisell Quartet, Dave Douglas, Charlie Haden’s Liberation Music Orchestra, David Byrne, Sex Mo, John Zorn, Marc Ribot, Michael Jackson, Sting, Aretha Franklin

Sastav Wicked Knee nastao je za vrijeme snimanja nagrađivanog filma Billyja Martina Life on Drums. Billy Martin je, kako kaže, oduvijek želio raditi sa puhačkim instrumentima i bubnjevima, no nikad nije imao vremena za takvu suradnju. “Znao sam da je imam kad sam pitao Stevena Bernsteina da mi pomogne pronaći nekoliko svirača za Life on Drums. Želio sam nekoliko puhača povezati sa prijašnjim snimljenim drumbeatom. To je završilo u filmu kao “Muffaletta”, vrlo kratak zadnji nastup.”, pojašnjava Martin. “Po završetku tog projekta uvidio sam kako je to moj novi bend. Preslušavao sam raznu glazbu s cijelog afričkog kontinenta te shvatio kako postoje mnoge moćne grupe koje koriste ovu kombinaciju instrumenata”, rekao je Billy Martin.

Wicked Knee čine:

Curtis Fowlkes – trombon

Marcus Rojas – tuba

Steven Bernstein – truba

Billy Martin – bubanj

Marjan Stanić (RDD)

Uz Wicked Knee istu će večer svirati i bubnjar Marjan Stanić, član sastava Vasko Atanasovski Trio. Nekadašnji bubnjar hardcore/punk banda Kmečka godba, počinje se kasnije zanimati za različite žanrove i udaraljkaške instrumente. Ljubitelj je balkanskog, orijentalnog i mediteranskog stila u glazbi i član je ili je surađivao s većim brojem bendova: Lolita, Žoambo Žoet Workestrao, Šukar. Povremeno surađuje s grupom Foltin iz rodne mu Makedonije.

Zbog ograničenog broja sjedećih mjesta u ponudi je VIP paket (4 ulaznice i rezervacija stola) u iznosu od 320 kuna. Rezervacija sjedećih mjesta (stola) moguća je i za 2 ili više od 4 osoba (po cijeni od 80 kuna po ulaznici).

Ukoliko želite rezervirati svoje mjesto u Circolu pošaljite rezervaciju s Vašim imenom i prezimenom i brojem ulaznica na e-mail: [email protected]. Rezervirane ulaznice možete podići na šanku caffe bara u Circolu od 18. do 26.01. u podne. Nakon isteka tog roka smatrat ćemo vašu rezervaciju otkazanom.
Napomena: u prodaji na dan koncerta će biti i ulaznice za stajanje po cijeni od 60 kuna za koju nije potrebna rezervacija.

Venue

Circolo
Pula, Hrvatska + Google Map