Loading Events
  • This event has passed.

Wovenhand na riječkom Impulse festivalu

24 travanj, 2015U sklopu riječkog Impulse festivala u klubu Palach će u petak 24. travnja nastupiti Wovenhand, bend karizmatičnog Davida Eugenea Edwardsa.

Wovenhand
Wovenhand

Nakon ovogodišnjeg i više nego uspješnog prvijenca, Impulse festival dobiva svoj nastavak i u 2015. godini. Iza naziva Impulse stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta. Od 20. do 26. 4. 2015. ponovno će glazba biti svugdje. U sedam proljetnih dana održat će se niz manifestacija koje kroz različite medije i umjetničke forme promišljaju glazbu i otvaraju nove, drugačije poglede. Naravno, najvažniji segment su koncertne poslastice od kojih Impulse predstavlja prvu. Headliner ovogodišnjeg Impulsea je bend karizmatičnog Davida Eugenea Edwardsa, kultni Wovenhand.

 

Posljednji od sedam izdanih albuma, “Refractory Obdurate” pokupio je sjajne kritike i Pitchforkovu osmicu. Osim što će promovirati potonji album, riječkoj će publici pružiti nezaboravno iskustvo zbog kojeg je Edwards na glasu kao jedan od najboljih live izvođača američke nezavisne scene. Tijekom posljednjih dva desetljeća njegov rad u Wovenhandu i legendarnom 16 Horsepoweru inspirirao je i utjecao na generaciju glazbenika širom spektra alternativne glazbe. Wovenhand se ne može opisati tradicionalnim terminima. Njihov zvuk organski je patchwork folka, post-punka, gothic rocka i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja. Na trenutke žalostan i melankoličan, a na druge transcendetalan i moćan, Wovenhand je uvijek duhom i zvukom nezaboravan. “Refractory Obdurate” je remek-djelo koje prikazuje Wovenhandovo istraživanje glasnijih korijena nagoviještenim u prijašnjim albumima. Iako su i dalje na melodioznoj putanji, na “Refractory Obdurate” Wovenhand marširaju nabrijanom punk-rock energijom.

 

Koncert će se održati u OKC Palach u subotu, 25. travnja 2015. Impulse festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

 

Kupite ulaznice

Details

Date:
24 travanj, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn80
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Palach
Rijeka, + Google Map