Loading Events
  • This event has passed.

Wressnig i Crivellaro zvijezde ovogodišnjeg FSG-a u Murteru

12 srpanj, 2015Festival slobodne glazbe bit će održan 12. i 13. srpnja.

Raphael Wressnig (Foto: Jozica Krnić)
Raphael Wressnig (Foto: Jozica Krnić)

Festival slobodne glazbe, sedmi po redu, 12. i 13. srpnja na Murter i ove godine dovodi izvođače koje je teško svrstati u definirane glazbene ladice.

 

Festival će otvoriti, kako su danas najavili članovi udruge Zaokret, splitski peteročlani gypsy swing sastav Repassage, koji osim autorskih skladbi, svira i romske tradicionale u jazz maniri. Iz splita dolazi i bubnjar Jan Ivelić sa svojim autorskim projektom DalMotion Quintet, koji će promovirati album privijenac.

 

Na programu su i biogradsko-zadarsko-šibenski funk sastav Chickenshack Groovers, a zvijezde ovogodišnjeg FSG-a su austrijski klavijaturist Raphael Wressnig i talijanski gitarist Enrico Crivellaro s pratećim bendom The Soul Gift. Radi se o vrhunskoj soul, jazz i funk kombinaciji, a Wressnig će promovirati i posljednji album “Spul Gambo” snimljen s legendarnim muzičarima iz New Orleansa.

 

– Ove godine vraćamo i naš popodnevni jam session ‘Ispod bora – pored mora’. Radi se o sat i pol zajedničke svirke lokalnih muzičara i gostiju festivala – najavio je Mate skračić na današnjoj tiskovnoj koferenciji.

 

Tino Barešić otkrio je i planove za objavljivanje CD-a, također na inicijativu udruge Zaokret. – Bit će to svojevrsni nastavak albuma “The Best of Isola Del Morte”, koji je predstavio murtersku scenu od prije petnaest godina. Izdavanje album očekujemo najesen.

 

7. festival slobodne glazbe
Murter, 12. i 13. srpnja

 

Nedjelja, 12. srpnja, caffe bar Reful:

Jan Ivelić DalMotion Quintet (HR)
Chickenshack Groovers (HR)

 

Ponedjeljak, 13. srpnja, beach bar Lantana – Čigrađa:

Repassage (HR)
Raphael Wressnig & The Soul Gift Band (AT/IT)

 

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a početak je od 22 sata.

 

Details

Start:
12 srpanj, 2015 u 22:00
End:
13 srpanj, 2015 u 22:00
Cost:
Free
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Murter
Hrvatska + Google Map