Loading Events
  • This event has passed.

Yammatovo 2: Britanska grupa ABC u pratnji simfonijskog orkestra pod ravnanjem oskarovke Anne Dudley

18 studeni, 2016Nakon prošlogodišnjeg Yammatova s Marcom Almondom, zagrebački radio Yammat FM, najavljuje Yammatovo 2, koji će 18. studenog na pozornicu u zagrebačkoj Laubi dovesti legendarnu britansku grupu ABC u pratnji simfonijskog Zagreb Stars Orchestra pod ravnanjem svjetski cijenjene britanske dirigentice, kompozitorice i glazbenice Anne Dudley, dobitnice Oscara za glazbu iz filma ‘Full Monty’.

ABC
ABC

Osim s grupom ABC Anne Dudley surađivala je i s brojnim svjetski poznatim izvođačima kao što su Seal, Sir Elton John, Frankie Goes To Hollywood, Pet Shop Boys, Marc Almond, Malcolm McLaren, Pulp. Članica je grupe Art Of Noise.

 

Grupa ABC je osnovana u Sheffieldu ranih osamdesetih, kada su odlučili stvoriti glazbu koja spaja disco funk s jedinstvenim pogledom na post punk. Njihov debitantski album “The Lexicon Of Love” (‘82) došao je do broja 1 na glazbenim ljestvicama i prodao se u preko milijun primjeraka. Do danas, grupa ABC je izdala 9 studijskih albuma: “The Lexicon Of Love” (’82), “Beauty Stab” (’83), “How To Be A Zillionaire” (’85), “Alphabet City” (’87), “Up” (’89), “Abracadabra” (’91), “Skyscraping” (’97), “Traffic” (’08) i ovogodišnji “The Lexicon Of Love II”.

 

Za nabaviti ulaznice slušajte Yammat FM na 102.5MHz.

 

Details

Date:
18 studeni, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Lauba
Zagreb, Hrvatska + Google Map