Loading Events
  • This event has passed.

Začarana Močvara FB live sessions: Kralj Čačka & Nina Bajsić

2 travanj, 2020U četvrtak 2. travnja u polusatnim sessionima svoju glazbu će izvoditi Nina Bajsić i Kralj Čačka. Budite uz stranicu Začarane Močvare točno u 21:00 sat.

Nina Bajsić (Foto: promo)

Nakon prvog uspješnog i nenadanog Začarana Močvara FB Live Sessionsa iz tri grada s Marinadom iz Rijeke, Ivanom Judasom iz Zagreba, te iz Varaždina gdje je svoju svirku streamala ŠećeЯ, druženja s J.R. Augustom i Billie Joan, te prošlotjednog na kojemu su nastupili Stray Dogg i Denis Katanec, za vas idućih tjedana Začarana Močvara svirke gdje će nastupiti neki od najzanimljivijih kantautora iz regije.

Nina Bajsić kantautorica je koja živi i radi u Zagrebu. Pjesme intimnog karaktera koje sklada i izvodi u kontinuiranoj suradnji s violinisticom Jasminom Bojić i klaviristom Vidom Adamom Hribarom, ukomponirane su u indie-folk i country zvuk. Pred publikom prvi puta nastupa 2018. godine, a nakon toga slijede nastupi na Tabor film festivalu, Indirekt festivalu, u Močvari, Tvornici kulture, Vinylu, Botaničaru, Sax klubu, Kulturnom centru Mesnička, Kinu Europa, Teataru ITD, Booksi, na Festivalu svjetske književnosti, Akustici u Rockmarku, Radio Studentu te na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, kao predgrupa britanskom kantautoru Michaelu Kiwanuki.

Kralj Čačka (Foto: promo)

Kralj Čačka je pjesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko desetljeća živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pjesama “Na margini” (Lom), kao i dva albuma – “Zemlja snova” (2016.) i “Spusti svetlost na put” (2018.). Prva tri singla s drugog album “Spusti svetlost na put” – naslovna pjesma, “Mama kupi mi propeler” i “Rolaj” – postali su “hit nedelje” u izboru slušatelja Radija 202, a album je izabran za “Najbolji album godine” u konkurenciji Električnog orgazma i Bajage.

Tokom posljednje tri godine Kralj Čačka je svirao na najvećim festivalima u regiji: Exit, Arsenal, Ferragosto Jam, Mountain Music Fest, Arlemm, NS Koncert godine, SOMUS, Beer Fest… ali i kao specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 posjetitelja na Tašmajdanu. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje mijenja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija.

Ukoliko želite podržati ovaj događaj možete uplatiti donaciju.

Details

Date:
2 travnja
Time:
21:00 - 22:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Facebook stream
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)