Loading Events
  • This event has passed.

Zadruga u Vintage Industrialu

24 listopad, 2019Zadruga nastupa u četvrtak 24. listopada u Vintage Industrial Baru.

Zadruga u Vintage Industrialu

Već 29 godina hrvatskom rock scenom, kao motorna pila, reže i pili zabočki biser – Zadruga. Iako imaju četiri albuma iza sebe, ova četvorka i dalje veseli publiku. Nije bez razloga uvriježena glazbena poslovica – ‘samo prva četiri’. Dajte da vas plahnu z bičem…

Rock grupa Zadruga nastala je u Zlataru 1990. godine kad su gitarist Krumpa, vokal Kreš i bubnjar Jura, odlučili osnovati bend nakon što su već imali nekoliko vlastitih kompozicija. Nakon nekoliko nastupa i nekoliko izmjena (odlazaka i dolazaka) članova benda, prvu stalnu postavu benda čine Krumpa, Kreš, Ivek i Žac uz stalnu pratnju i podršku Kore. Sa svojim demo, a kasnije i studijskim izdanjima, Zadruga je postala dio tadašnje hrvatske alternativne scene kojoj su pripadali Majke, Hladno pivo, Pips, Chip & Videoclips, Let 3, Overflow i drugi, a svirke po Hrvatskoj i Sloveniji su postajale sve brojnije.

Osim na tri samostalna albuma te jednom albumu koji je nastao u suradnji, pjesme Zadruge objavljene su na desetak različitih kompilacija i prigodnih izdanja, a obrađuju ih i sviraju i mnogi drugi izvođači.

Danas kao i dosadašnjih deset godina stalnu postavu Zadruge čine Krumpa, Kreš, Niđo i Ico, dok im se na nekim svirkama priključuje i Tihomir.

Prva mjesta na top listama rock izvođača u Hrvatskoj i Sloveniji, originalnost rock izričaja i beskompromisni živi nastupi Zadrugi su osigurali kultni status na domaćoj rock sceni.

Start 20:00 h. Koncert: 21:30 h. Karte: 50/65 kn. Prodaja: VIB / Grif / DOS / Entrio prodajna mjesta.

 

Details

Date:
24 listopad, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
50kn – 65kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska