Loading Events
  • This event has passed.

Zagreb Reads Europe – dolaze poznata književna imena u klub Booksa

29 svibanj, 2017U ponedjeljak 29. i utorak 30. svibnja u 18 sati u Booksu dolaze DBC Pierre i Chika Unigwe.

Chika Unigwe
Chika Unigwe

Klub Booksa će u sljedećih šest mjeseci, u sklopu programa Zagreb Reads Europe, ugostiti više poznatih književnih imena. Prvo od njih bio je Aleksandar Zograf, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih srpskih strip autora, koji je svoj rad predstavio sredinom svibnja u razgovoru s Matkom Vladanovićem. Zagrebačkoj publici sigurno će biti najzanimljiviji razgovori s dobitnikom Bookera DBC Pierreom i belgijskom književnicom nigerijskog porijekla s američkom adresom Chikom Unigwe. Oni će u klubu Booksa gostovati u sklopu Festivala europske kratke priče u ponedjeljak 29. i utorak 30.5. u 18 sati.

DBC Pierre
DBC Pierre

Program se potom nakratko seli u Dubrovnik gdje će ugostiti tursku književnicu i novinarku Ece Temelkuran (12.6.), kanadskog matematičara i književnika srpskog porijekla Vladimira Tasića i crnogorskog pisca Andreja Nikolaidisa (13.6.) u sklopu simpozija Struktura, (12 – 16.6.), u organizaciji Multimedijalnog instituta. Mađarski pjesnik rođen u Zenti, jedan od 10 novih književnih glasova Europe te predvodnik Mađarskog društva mladih spisatelja, Arpad Kollar u Zagreb dolazi koncem lipnja. Program će završiti u rujnu gostovanjima još nekoliko relevantnih i zanimljivih književnih imena.

 

Zagreb Reads Europe program je kojeg provodi udruga Kulturtreger (klub Booksa) u suradnji s književnom platformom LAF (Literature Across Frontiers) u okviru projekta Literary Europe Live. Uz Kulturtreger, u ovom projektu iz Hrvatske sudjeluje još i Festival europske kratke priče.

 

Ulaz na sve programe je besplatan, a razgovori će se odvijati na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Details

Start:
29 svibanj, 2017 u 18:00
End:
30 svibanj, 2017 u 20:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Booksa
Zagreb, Hrvatska + Google Map