Loading Events
  • This event has passed.

Zagrebačka premijera filma ‘Limunovo drvo’ na rođendan Milana Mladenovića

21 rujan, 2015Dokumentarni film ‘Limunovo drvo’ premijerno će biti prikazan u Hrvatskoj, u ponedeljak, 21. rujna u KIC-u, Dokukinu, s početkom u 21:00 sati.

Zagrebačka premijera filma 'Limunovo drvo'
Zagrebačka premijera filma ‘Limunovo drvo’

Dokumentarni film Branka Radakovića pod nazivom “Limunovo drvo” govori o prvom sastavu Milana Mladenovića – Limunovo drvo. Ova grupa koji je preteča Šarlo Akrobate, u velikoj mjeri, objašnjava Milanovu umjetničku ličnost, inspiraciju, hrabrost, i najvažnije – korijene autorstva ovog umjetnika čija djela su ostvarila nemjerljivi utjecaj na mnoge generacije, a čije ime je velikim slovima upisano u povijest kulture na ovim prostorima.

 

Film govori o kultnoj muzičkoj grupi Limunovo drvo koju su 1977. godine osnovali u Beogradu Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović, a koja se raspala 1980. godine. Dva osnivača benda i njihovi prijatelji sa kojima su surađivali, prisjećaju se tog kreativnog razdoblja. Iako nisu objavili nijedan album, kroz svjedočenja mnogobrojnih poznatih novinara, osoba iz svijeta rock glazbe i umetnosti, razotkriva se zbog čega je Limunovo drvo jedan od najvažnijih muzičkih sastava na ovim prostorima. Po prvi put će javnost i publika imati priliku da u ovom ostvarenju čuju i dugo čuvane u tajnosti, autentične snimke pjesama Limunovog drveta (snimljene na dva njihova samostalna koncerta): “Ne veruj”, “Bluz”, “Tema za 20 minuta”, “Prevaren”, “9. krug”, “Limunovo drvo”, “Ja sam uvek bio tvoj”, “Sunce”, “Zrak”, “TV” i “Trag”.

 

Milan Mladenović rođen je 21. rujna 1958. u Zagrebu. U ponedeljak, 21. rujna 2015. s početkom u 21:00 sati, u KIC-u – Dokukinu, upriličit će se hrvatska premijera filma “Limunovo drvo”, uz gostovanje autora Branka Radakovića.

 

Karte po cijeni od 22 kn mogu se kupiti na blagajni KIC- a ili rezervisati na stranici KIC-a.

 

Details

Date:
21 rujan, 2015
Time:
21:00 - 23:00
Cost:
Kn22
Event Categories:
, , , , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Dokukino KIC
Zagreb, Hrvatska + Google Map