Loading Events
  • This event has passed.

Zagrebački Crossover festival u parku Ribnjak

25 srpanj, 2018Srpanj donosi novo izdanje Crossover festivala Zagreb – međunarodnog glazbenog festivala koji će ugostiti brojne glazbenike iz svijeta i Hrvatske.

  • 6
    Shares
Crossover festival

U parku Ribnjak od 25. do 29. srpnja održat će se drugi Crossover festival Zagreb u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Riječ je o međunarodnom glazbenom festivalu koji spaja različite glazbene žanrove, kulture i jezike.

Uz ponajbolje domaće jazz bendove, u pet dana festivala u zagrebačkom parku Ribnjak od 17 sati na pozornici će se izmijeniti bendovi iz Nizozemske, Italije, Kosova, Srbije, no najveće zvijezde ovogodišnjeg Crossovera dolaze iz Velike Britanije. Domaći i strani gosti imat će tako priliku 27. srpnja slušati planetarno poznati DJ duo Smoove & Turells poznat po hitovima kao što su “Hard work”, “Slowdown” ili “I’m a man”.

“Nakon prošlogodišnjeg uspješno održanog festivala, ove godine htjeli smo podići ljestvicu i još kvalitetnijim izvođačima zahvaliti se publici. Lani je festival u pet dana posjetilo više od pet tisuća posjetitelja, a ove se godine nadamo da će se taj broj udvostručiti”, ističe glazbeni urednik festivala Marin Levaj, poručujući da Zagreb ima publike i prostora za kulturni sadržaj koji prati svjetske trendove.

Baš kao i lani, i ove godine nastupit će desetak izvođača: od romskog sastava s Kosova – Gipsy Groovea, Nizozemski Eargounatsi, domaćih Jam Bucket i Mimika Orchestra do Techno Vikinga iz Pule. Osim odlične glazbe, posjetitelji će moći uživati i u bogatoj gastro ponudi. Ulaz na festival je besplatan.

“Park Ribnjak je jedan od najljepših zagrebačkih parkova i baš zato smo se trudili posjetiteljima pružiti priliku da u njemu uživaju. Parku smo dali dodatnu atmosefričnost kroz scenografiju festivala. Sam park je po sebi najbolja scenografija, a mi smo dodatno kroz šarene detalje u kombinaciji sa rasvjetom naglasili krošnje i sam prostor parka. Također, šankove smo smjestili u urbane, prozračne module koji su idealni za zabavu na otvorenom”, naglašava Slavica Olujić Klapčić iz agencije Katapult event koja je organizator Crossovera.

Novost ovogodišnjeg festivala jesu i after partiji koji se održavaju u petak i subotu, 27. i 28. srpnja u Kaptol Boutique Cinema uz kultnog DJ-a Ozrena Kanceljaka.

“Suradnja s Crossover festivalom je logičan spoj zaista prekrasnog boutique festivala koji nas je prošle godine oduševio u našem susjedstvu i najljepšeg boutique kina u ovo dijelu Europe koje njeguje kako filmski program tako i događanja u WOW baru. U više od godinu dana koliko postoji kino, realizirali smo niz koncerata i filmskih festivala s našim partnerima tako da je povezivanje s Crossover festivalom novi moment kojem se jako veselimo kao službena lokacija afterpartya,” ističe je Maja Valjak Nagy, voditeljica programa u Kaptol Boutique Cinema& Bar.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  • 6
    Shares
  • 6
    Shares