Loading Events
  • This event has passed.

Zagrebački Crossover festival u parku Ribnjak

25 srpanj, 2018Srpanj donosi novo izdanje Crossover festivala Zagreb – međunarodnog glazbenog festivala koji će ugostiti brojne glazbenike iz svijeta i Hrvatske.

  • 6
    Shares
Crossover festival

U parku Ribnjak od 25. do 29. srpnja održat će se drugi Crossover festival Zagreb u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Riječ je o međunarodnom glazbenom festivalu koji spaja različite glazbene žanrove, kulture i jezike.

Uz ponajbolje domaće jazz bendove, u pet dana festivala u zagrebačkom parku Ribnjak od 17 sati na pozornici će se izmijeniti bendovi iz Nizozemske, Italije, Kosova, Srbije, no najveće zvijezde ovogodišnjeg Crossovera dolaze iz Velike Britanije. Domaći i strani gosti imat će tako priliku 27. srpnja slušati planetarno poznati DJ duo Smoove & Turells poznat po hitovima kao što su “Hard work”, “Slowdown” ili “I’m a man”.

“Nakon prošlogodišnjeg uspješno održanog festivala, ove godine htjeli smo podići ljestvicu i još kvalitetnijim izvođačima zahvaliti se publici. Lani je festival u pet dana posjetilo više od pet tisuća posjetitelja, a ove se godine nadamo da će se taj broj udvostručiti”, ističe glazbeni urednik festivala Marin Levaj, poručujući da Zagreb ima publike i prostora za kulturni sadržaj koji prati svjetske trendove.

Baš kao i lani, i ove godine nastupit će desetak izvođača: od romskog sastava s Kosova – Gipsy Groovea, Nizozemski Eargounatsi, domaćih Jam Bucket i Mimika Orchestra do Techno Vikinga iz Pule. Osim odlične glazbe, posjetitelji će moći uživati i u bogatoj gastro ponudi. Ulaz na festival je besplatan.

“Park Ribnjak je jedan od najljepših zagrebačkih parkova i baš zato smo se trudili posjetiteljima pružiti priliku da u njemu uživaju. Parku smo dali dodatnu atmosefričnost kroz scenografiju festivala. Sam park je po sebi najbolja scenografija, a mi smo dodatno kroz šarene detalje u kombinaciji sa rasvjetom naglasili krošnje i sam prostor parka. Također, šankove smo smjestili u urbane, prozračne module koji su idealni za zabavu na otvorenom”, naglašava Slavica Olujić Klapčić iz agencije Katapult event koja je organizator Crossovera.

Novost ovogodišnjeg festivala jesu i after partiji koji se održavaju u petak i subotu, 27. i 28. srpnja u Kaptol Boutique Cinema uz kultnog DJ-a Ozrena Kanceljaka.

“Suradnja s Crossover festivalom je logičan spoj zaista prekrasnog boutique festivala koji nas je prošle godine oduševio u našem susjedstvu i najljepšeg boutique kina u ovo dijelu Europe koje njeguje kako filmski program tako i događanja u WOW baru. U više od godinu dana koliko postoji kino, realizirali smo niz koncerata i filmskih festivala s našim partnerima tako da je povezivanje s Crossover festivalom novi moment kojem se jako veselimo kao službena lokacija afterpartya,” ističe je Maja Valjak Nagy, voditeljica programa u Kaptol Boutique Cinema& Bar.

  • 6
    Shares
  • 6
    Shares