Loading Events
  • This event has passed.

Zaklonišče prepeva i Septica u Pogonu Jednistvo

4 listopad, 2014U sklopu AkTer Festa, izložbe akvaristike i teraristike koja će se održati 1. do 5. listopada u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma organiziramo i humanitarni koncert 4.listopada u Pogonu Jedinstvo na kojem će nastupiti slovenski Zaklonišće prepeva i domaći bend Septica.

Zaklonišće prepeva

Kontroverzni slovenski bend Zaklonišče prepeva nakon devet godina ponovo stiže u Zagreb predstaviti svoj novi album „Samo da prođe demokratija“. Slovenska grupa Zaklonišče prepeva je započela svoju karijeru 1994. godine, a dvije godine kasnije stigao je njihov prvi album zanimljivog naslova „Nešto kao Džimi Hendriks“ (1996). U onom turbulentnom vremenu, poslije nezavisnosti Slovenije, su sa svojim ne konformističkim pristupom i pjevanjem na srpskohrvatskom jeziku uglavnom šokirali, iskreno živcirali i izazivali osjećaj nelagode. Pjevali su o temama koje su tada postale, za većinu, tabu i ujedno se poigravali s ikonografijom (srp, čekić, zvijezda…), koja je postala omražena. Zaklonišče prepeva su oduvijek bili daleko od etabliranih muzičkih smjernica. Sa angažiranim socijalno-političkim tekstovima su zasigurno bili jedna od rijetkih grupa tadašnje mlade generacije u Sloveniji, koja je muziku doživljavala na malo drugačiji način – ne samo kao svakidašnji vizualno-muzički zanat, već također i kao medij, preko kojeg su iznosili svoje stavove o događanjima u zemlji i šire.

Septica

Stilski različiti, ali i dalje kontraverzni nastupit će i bend Septica iz Vinkovaca. Ova metro -sado -gay – porno skupina antifašista djeluje od 23.12.2003. godine i njeguje ljubav prema lakim notama, narodnoj nošnji, navijaštvu, oružju, poljoprivrednim alatkama, zlatovezu, transvestiji, nizozemskom kormilu, duplom nizozemskom kormilu, strančarenju, lovu i domoljublju te piciginaštvu. Pjesme su im pretežito hrvatsko-euroskeptičkog i ognjištarskog karaktera s natruhama patrijarhalnih nazora i nabožnog ozračja, a u kojima se redom nabrajaju dijelovi domovine i njihove karakteristike.

Kao predgrupa nastupit će bend Kontradiktorna predispozicija, skupina entuzijasta iz malog slavonskog mjesta Slavonskog Šamca. Zagrebačkoj publici predstavih će stvari sa svog zadnjeg albuma „Novi dan“.

Cijena ulaznica za ovaj koncert zakazan za 4. listopada s početkom u 21:00 h iznosi 50 kuna u pretprodaji i 70 kuna na dan koncerta.

Organizator koncerta je Udruga Akter, a sav prihod od koncerta će se donirati Domu za nezbrinutu djecu, Kuća Svete Terezije od Malog Isusa, na zagrebačkom Vrhovcu.

Venue

Pogon Jedinstvo
Zagreb, Hrvatska + Google Map