Loading Events
  • This event has passed.

Žedno uho festival ove godine u Tvornici

13 svibanj, 2012Žedno Uho festival se ne vraća jer zapravo nikad nije ni otišao! Ove godine u Tvornicu kulture dolaze Tindersticks, Sleep, Tortoise, Rocket From The Tombs, Richard Buckner i Tera Melos.

Žedno uho festival

Naime, još se lani, kad je poslužio kao uvod u nadolazeći premijerni Terraneo, ovaj festival vratio svom izvornom formatu koji je svojevremeno njegovan u KSET-u pa je kroz 3 tjedna trajanja predstavio niz iznimnih imena u rasponu od Mercury Rev i Crippled Black Phoenix, preko Animal Collective i Swans, sve do zaključnog The Jon Spencer Blues Explosion koncerta.

Budući se takav obnovljeni koncept pokazao jako zahvalnim odlučeno je da se s njim nastavi i ove godine pa će tako u rasponu od 13.05. – 04.06.2012. Tvornicu kulture pohoditi mnogi vanserijski izvođači.

Sleep (RDD)

Sleep – Na samom otvaranju u nedjelju 13. svibnja iznova oformljeni američki stoner-doom metal heroji Sleep će demonstrirati zbog čega ih se smatra jednim od najutjecajnijih metal bendova devedesetih iz kojeg su kasnije nastali ništa manje cijenjeni High On Fire i Om. Uz njih će zasvirati i naši stari znanci A Storm Of Light, post metal bend predvođen gitaristom Joshom Grahamom koji je najpoznatiji kao pridruženi član legendarnih Neurosis zadužen za vizualizacije. Sličnu ulogu danas ima i u grupi Sleep.

Tindersticks (RDD)

Tindersticks – Već dan poslije 14. svibnja u Zagreb se sa sjajnim novim albumom vraćaju miljenici ovdašnje publike Tindersticks. Tako će dvije godine nakon nezaboravnog nastupa u prepunom Kinu SC i, što je još važnije, neposredno po objavljivanju albuma za koji je kritika gotovo jednoglasno ustvrdila da prestavlja njihovo najbolje izdanje u zadnjih 15 godina, ovi britanski velikani soulom obojenog indie rocka ponovo demostrirati zašto s godinama postaju sve bolji, baš poput najboljih crnih vina koja toliko vole.

Tera Melos (RDD)

Tera Melos – Ovo će trodnevno otvaranje Žednog uha u utorak 15. svibnja zaključit izvrsni kalifornijski Tera Melos. Premda je math rock pojam koji se najčešće vezuje uz ovaj potpuno nepredvidivi trojac, svojom otvorenošću i sklonošću eksperimentiranju s raznolikom glazbom u rasponu od jazza i ambijentalne elektronike, sve do noise rocka s daškom improvizacije, svaki pokušaj opisivanja unaprijed osuđuju na propast. I sve što vam tada preostaje je pokušati izbaciti imena na koja vas u određenom trenutku njihova glazba asocira, što na kraju rezultira vrlo zanimljivim i šarolikim društvom: US Maple, Health, Animal Collective, Hella, Don Caballero, Squarepusher te mnogi, mnogi drugi. Dalje>>

Details

Start:
13 svibanj, 2012
End:
15 svibanj, 2012
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Tvornica – termini tjedna otvorenja
Zagreb, + Google Map