Loading Events
  • This event has passed.

Žen i Seine u Tvornici – podijelili smo ulaznice

7 listopad, 2014Žen i Seine praćeni zagrebačkom producenticom Giom nastupit će u Tvornici kulture u utorak, 7. listopada. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Žen

Audio-vizualni sastav Žen osnovan je 2009. u Zagrebu, a njihov album “I onda je sve počelo” iz 2013. je etiketiran kao kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rock te se smatra jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja.

Nedavno su za “Balkan uner the radar: The Black Wave” objavili single “Iskrenost je posebna” ( Andrea Giordani remix).

Žen smo već imali za priliku čuti u Tvornici kulture i upravo je zato, na obostrano zadovoljstvo, dogovoren još jedan, a opet malo drukčiji, gig. Žen će osim materijala sa albuma prvijenca, svirati i nove stvari koje pripremaju za nadolazeći drugi album, a osim tog koncertnog seta odsvirati će i 20-minutnu kompoziciju “Međučin” koja su napravile inspirirane dadaističkim nijemim filmom “Entr’acte” iz 1924. godine. Zato nemojte propustiti početak večeri i doživite iskustvo starih kina s početka prošlog stoljeća uz Žen.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Tako negdje 2009. godine Seine zapravo počinje djelovati u današnjoj formaciji. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, nakon čega polako ali sigurno kreću s koncertima diljem regije. Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a ”Valcer za kraj” završava i na prvoj kompilaciji regionalog ”Bistoa na rubu šume”. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo izdanje, a do kraja godine će i treće. Svoju glazbu opisuju kao ekspresivni romantični folk.

Cijena ulaznice: 20 kuna, na dan koncerta 30 kuna.

Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice. Točan odgovor na pitanje: Koju 20-minutnu pjesmu će na koncertu u Tvornici odsvirati sastav Žen? glasi: “Međučin”. Po dvije ulaznice dobili su Krešimir Bošnjak i Pavle Bojanić.

Details

Date:
7 listopad, 2014
Cost:
20kn – 30kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map