Loading Events
  • This event has passed.

ZEZ otvara novu sezonu s Group A i Heather Leigh

4 listopad, 2016ZEZ, Zavod za eksperimentalni zvuk otvara novu sezonu koncertnog programa u zagrebačkom KSET-u s dva uzastopna koncerta: u utorak, 4. listopada nastupaju japanski Group A i hrvatski Pinealis Glandula, a u srijedu, 5. listopada Amerikanka Heather Leigh.

Heather Leigh
Heather Leigh

Japanski elektronički duo Group A čine Tommi Tokyo (analogni sintesajzer i bubnjarska mašina, vokali) i Sayaka Botanic (violina, klavijature, kazete). Njihov jedinstveni minimal wave u sklopu vizualima poduprtog performansa izrasta u avant noise s teškim naglaskom na sintesajzere.

 

Pinealis Glandula je eksperimentalni projekt koji čine Branimir Norac i Tarik Haskić (glazbena izvedba ) te Sandro Sklepić i Mirna Pavičić (vizuali). Iako svaki od članova iza sebe ima niz umjetničkih projekata, zajedno su održali samo jedan nastup na drugom izdanju Izložbe zvuka. Cilj izvedbe je prostorno i osjetilno spajanje različitih medija – zvuka i vizualnog spektra u cjelinu kroz ekspresiju i međusobnu interkaciju članova na licu mjesta.

 

Nakon što je prošlu jesen ugostio dojmljivu Matanu Roberts, ZEZ u prostor KSET-a dovodi još jednu nezaobilaznu američku avangardnu jazz glazbenicu jedinstvenog izričaja. Heather Leigh svoje zvučne krajolike na sjecištu folka, noisea i dronea gradi narativnim sopranom i majstorskim vladanjem pedal steel gitarom, glazbalom čiji je doseg rijetko tko istražio poput nje. U ZEZ-ovom će nastupu predstaviti svoj hvaljeni album prvenac „I Abused Animal“.

 

Ulaznice za koncert Group A i Pinealis Glandule dostupne su u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 30 kn, a na ulazu će stajat. 40 kn. Ulaz se otvara u 20h, a početak koncerta očekuje se oko 21:30h.

 

Ulaznice za nastup Heather Leigh dostupne su u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 50 kn, dok će na ulazu stajati 70 kn. Ulaz se otvara u 20h, a početak koncerta očekuje se oko 21 h.

 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu moguće je pribaviti na ulazu (5 kn) ili tijekom dana na šanku KSET-a (0 kn).

Details

Start:
4 listopad, 2016 u 21:00
End:
5 listopad, 2016 u 23:55
Cost:
Kn30 – Kn70
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Kset
Zagreb, Hrvatska