Loading Events
  • This event has passed.

Zion Train u Puli

17 kolovoz, 2018U petak 17. kolovoza, pioniri britanskog roots reggae zvuka – Zion Train nastupaju u Puli u sklopu turneje povodom 30 godina djelovanja i to u dvorištu DC Rojc.

  • 3
    Shares
Zion Train u Puli

Zion Train, jedni od najutjecajnijih dub sound systema i pioniri britanskog roots reggae zvuka dolaze u klub Kotač, točnije u dvorište DC Rojc u Puli, u sklopu tuneje povodom 30 godina na sceni.

Zion Train je britanski dub bend koji je nastao u Oxfordu 1988. godine.Godine 2011. izdali su “The Very Best of Zion Train – Dub Revolutionaries” na world music labelu Nascente, domu izvođača Skatalites, Manu Dibango, Nusrat Fateh Ali Khan i Ladysmith Black Mambazo, te svoj deseti album ‘State of Mind’. Iste su godine održali turneju u SAD-u i europsku turneju, a u 2012. su nastupili u preko 18 zemalja svijeta: prvi puta svirali su na karipskom karnevalu Madasound na Martiniqueu i na kalifornijskom festivalu SNWMF, odradili su petu po redu japansku turneju i četvrtu meksičku turneju, te nastupali na glavnim pozornicama poznatih europskih festivala: Rototom, Outlook, Boomtown…

U svoja postignuća ubrajaju i Jamaican Reggae Grammy za ‘Best Dub Album’ s albumom ‘Live as One’ kojeg su izdali 2007. godine i na kojem su im se pridružili Earl 16, Tippa Irie, Dubdadda, YT, Marlene Johnson, Raiz i Lua, te nastupe na festivalima kao što su Glastonbury, Wicker Man festival u Velikoj Britaniji, Reggae Geel u Belgiji, Rototom Sunsplash u Italiji i Reggae Sun Ska u Francuskoj. Osnivač Zion Traina, Neil Perch, vlasnik je i izdavačke kuće Universal Egg osnovane 1999. godine koja se specijalizirala za dub, elektroničku i svjetsku plesnu glazbu. U petak, 17. kolovoza uz Zion Train nastupit će Anja G & Dr.Obi, Teddy-Lee te Foreigners Everywhere. Oni koji su kupili ulaznice za odgođeni koncert Elementa s istima mogu ući na koncert Zion Traina.

Ulaznice u pretprodaji: 60 kn (Klub Kotač, Pula / Dućan ploča PDV, Zagreb / sustav Entrio), na ulazu: 80 kn.

  • 3
    Shares

Details

Date:
17 kolovoz, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
60kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Društveni centar Karlo Rojc
Pula, Hrvatska
  • 3
    Shares