Loading Events
  • This event has passed.

Živa voda u Vinylu na temu: Živjet će ovaj narod iliti Ne bu nas niko u našoj kuruzi

19 lipanj, 2018U utorak 19. srpnja sastva Živa voda će u zagrebačkom Vinylu održati zanimljiv tematski nastup. Početak je u 20:30 sati.

‘Živjet će ovaj narod iliti Ne bu nas niko u našoj kuruzi’

Zahvaljujući svojim prekoocenskim kontaktima, Živa voda došla je u posjed Narodne pjesmarice za odrasle (18+), objavljene nedavno u Buenos Airesu pod naslovom “Živjet će ovaj narod iliti Ne bu nas niko u našoj kuruzi”. Pjesmarica sadrži dosada nepoznate narodne pjesme s područja Republike Hrvatske, Republike BiH i Republike Srbije, što ih je proteklih godina tijekom terenskih istaživanja u tim državama prikupio naš ugledni etnomuzikolog i etnoseksolog dr. Maksimilijan Tišhauzer-Baćo. Pjesmaricu je priredio uvaženi argentinski morlakist dr. Massimo Karich, a notne zapise izradio i glazboslovnim bilješkama popratio znameniti urugvajski maestro Kurt Sĕbastian Möhnenbach.

S obzirom da se u Pjesmarici nalaze narodne pjesme u kojima se ‘preferentno obrađuju teme i motivi za koje je razvidno i bjelodano da fungiraju kao stožerne tabuozne konstituente kolektivnog odnosno subkolektivnog psihosocijalnog profila fokusiranih narodnih socioustroja’ (M. Karich), članovi Žive vode našli su se pred umjetničkim i etičkim izazovom da te pjesme, što se inače izvode u hermetički strogo zatvorenim, sociološki radikalno homogeniziranim endo-kontekstima, predstave široj javnosti u egzo-kontekstu kluba Vinyl.

Imajući u vidu tematsku i izričajnu intrigantnost i subverzivnost spomenutih zapisa u odnosu na kolektivne meganarative što ih nadziru samozvani politički i ini korektori i inspektori sitnog zuba, ovaj je koncert namijenjen isključivo moralno i seksualno izrazito izgrađenoj i zreloj, te psihički, mentalno i duhovno stabilnoj, punoljetnoj publici.

Sviraju:
Dunja Bahtijarević, Anamarija Zugić (vokali) + Vid Balog
Lucija Stanojević (violina)
Mak Murtić (flauta, saks, muzička direkcija)
Damjan Blažun (miks, snimanje, rep)
Luka Čapeta (akustična gitara, tambura)
Marko Ferlan (kontrabas)
Kruno Levačić (bubnjevi)

Venue

Vinyl
Bogovićeva 3
Zagreb, Hrvatska