Loading Events
  • This event has passed.

Zoran Predin dvije večeri za redom u Vip Clubu

8 ožujak, 2013Koncert Zoran Predin Quartetta, 8. ožujka u zagrebačkom VIP clubu je rasprodan pa će se zbog velikog interesa održati i dodatni koncert dan kasnije u subotu 9. ožujka.

Zoran Predin

Poznati slovenski kantautor, frontman legendarnog novovalnog benda Lačni Franz u Zagrebu je prije nepunih 10 dana predstavio svoj književni prvijenac “Druga žena u haremu” (Aquarius Records), zbirku anegdota, dnevnika i putopisa; 22 priče u  kojima autor Zoran Predin opisuje raznolike događaje iz svog života. Provedite večer (žena) uz originalnu i duhovitu kombinaciju glazbe, zajedničkog pjevanja i poetike Zoranovog literarnog prvijenca ili s onim Predinom kojeg Boris Dežulović u predgovoru knjige ovako opisuje: „Od Predina uz kojeg smo odrastali ostalo je ono najbolje: divna ironija kojom je zajebavao okoštale dogme i kanone osamdesetih, podjednako stroge komunističke vlasti i nacionalnu skijašku histeriju, a koja je u zrelim godinama izrasla u nadmoćnu autoironiju, onu po kojoj se poznaje zadovoljan i dovršen čovjek.“Robert Pikl (gitara), Goran Krmac (tuba) i Janez Dovč ( harmonika), u Zagreb stiže odlično usviran i raspoložen, ‘na krilima’ rasprodanog koncerta u Cankarjevom domu u Ljubljani, te odličnog koncerta u splitskom Gradskom kazalištu lutaka prije nekoliko dana o kojem Zlatko Gall u Slobodnoj Dalmaciji piše: “Zapravo, nije to ni bio ‘samo’ koncert, već intimistička soareja; glazbeno druženje s prijateljima, dvosmjerna razmjena nježnosti između Zorana i publike, koja je trajala – dame u gledalištu bi se u trenu složile – dva božanstvena sata. Jer, kvragu, što bi mi bez njega, a on bez nas.”

Glazbeni program Zoran Predin Quartetta atraktivna je kombinacija Zoranovog ‘željeznog repertoara’ (Praslovan, Čekaj me ), novih pjesama (Rumba Čarolija, Kosa boje srebra – Margita) i covera vrlo poznatih pjesama za koje Zoran kaže da mu je žao što ih nije sam napisao (Te noći kad umrem, Plavi safir ). Nesvakidašnja kombinacija gitare, harmonike i tube, uobličena u gypsy swing, nadograđena etno elementima i elektronskim ritmovima, kao Les Négress Vertes i Gotan Project. Naravno, tu su i Zoranove duhovite najave pjesama, koje su zapravo mali stand-up biseri. Neke od legendarnih najava Zoran je pretvorio u anegdote i pretočio ih je u svoju knjigu „Druga žena u haremu“ koja je objavljena 19. veljače i u prodaji je u Aquarius Music Shopovima i svim boljim knjižarama u Hrvatskoj.

Ulaznice za koncertu su u prodaji po cijeni od 125 kuna. Potražite ih u Aquarius Music Shopovima (Varšavska 13, Maksimirska 16, Branimir centar – kneza Branimira 29) i na www.ulaznice.hr.

Details

Start:
8 ožujak, 2013
End:
9 ožujak, 2013
Cost:
125kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vip Club
Zagreb, + Google Map