Loading Events
  • This event has passed.

Zoran Predin u Lisinskom slavi 40 godina karijere

7 ožujak, 2019Gala koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog proslavit će se 40 godina glazbene karijere jednog od najznačajnijih novovalnih kantautora.

  • 11
    Shares
Zoran Predin u Lisinskom

Veliki koncert Zorana Predina, šarmanto drskog naslova “Zoran Predin – Ljubavnik iz ormara” održat će se 7. ožujka 2019. na pozornici najpoznatije zagrebačke koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Trideset i devet objavljenih albuma. Više od dvije tisuće koncerata od Maribora do Sydneya, od Zagreba do Kaira, od Tešnja do Dublina. Indie rock, gypsy swing, jazzy šansona, kantautorske balade, filmska i glazba za kazalište. Život u kombiju. Sendviči s benzinskih stanica, fileki kolodvorskih restorana i gala večere sa predsjednicima država. Suradnja i druženje sa kolegama. Pretjerivanja svih boja. Sve se to se krije u 40 godišnjoj glazbenoj karijeri koja zaslužuje proslavu gala koncertom koji će nam predstaviti Zorana Predina u izboru najboljeg iz različitih razdoblja njegove bogate karijere.

Željezni repertoar Lačnog Franza, najljepši momenti nevjerojatne suradnje s dvostrukog albuma “Tragovi u sjeti” ispod prstiju vrhunskog pijaniste Matije Dedića, toplina i razigranost gypsy swinga Damira Kukuruzovića, jednog od najboljih svjetskih django gitarista, vokalni trio Globoke grlice i kao jubilarno iznenađenje na ovom zagrebačkom koncertu – uvijek zavodljiva Anja Rupel, poslije dugog vremena, s pjesmama legendarnog Videosexa.

Zoranu Predinu, jednom od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova čak i najveći neprijatelji priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost. Najvećim komplimentom pak osobno smatra to što su ga proglasili novovalovnim Arsenom Dedićem, uspoređujući ga s našim vrhunskim glazbenim virtuozom i pjesnikom s kojim je Zoran dugo godina prijateljevao i plodno surađivao. U svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri objavio je 39 autorskih albuma, 4 zbirke poezije i knjigu anegdota pod naslovom “Druga žena u haremu”. Skladao je glazbu za filmove i kazalište, iskušao se u raznim glazbenim stilovima, od rocka do gypsy swinga, i nastupao po cijelom svijetu, no kako sam kaže – najbolje tek dolazi.

Ulaznice pronađite na blagajnama K.D. Vatroslava Lisinskog i mrežnoj stranici www.ulaznice.hr po cijeni od 120/150/180/210 kuna.

  • 11
    Shares

Details

Date:
7 ožujak, 2019
Time:
20:00 - 23:30
Cost:
120kn – 210kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb,
  • 11
    Shares