Loading Events
  • This event has passed.

Zrinka Posavec na Booksinoj tribini ‘Poezija na živo’

23 veljača, 2021Na prvoj ovogodišnjoj Booksinoj tribini ‘Poezija na živo’ 23. veljače u 18.00 sati uživo na Booksinoj Facebook stranici gostovat će pjesnikinja Zrinka Posavec.

Zrinka Posavec (Foto: Nina Anić)

Zrinka će čitati tekstove iz neobjavljenog rukopisa radnog naslova Maria Callas se baca u more i razgovarati o njima s voditeljem Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

Zrinka Posavec rođena je 1981. godine u Đakovu. Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku diplomirala je glazbenu kulturu, a na Muzičkoj akademiji u Zagrebu studij pjevanja u klasi profesorice Lidije Horvat – Dunjko. Nakon završetka Muzičke akademije glas je usavršavala kod eminentnih vokalnih pedagoga i opernih umjetnika Hrvatske i regije. U području glazbe djeluje kao akademska glazbenica, pjevačica, vokalna pedagoginja, kantautorica, dirigentica i producentica. Spajajući interes za tradicijsku glazbu i klasičnu glazbenu naobrazbu ostvarila je uspješnu solističku karijeru sa zapaženim koncertima i dva samostalna albuma. Zrinka se bavi i etnomuzikologijom zapisujući i obnavljajući tradicijsku glazbenu građu cijele Hrvatske.

Dosad je objavila dvije knjige poezije: „Soba za buđenje (2015.) i „Pjevaj, Molly (2020.). Pjesme su joj objavljivane na internetskim stranicama KnjigomatJutro poezije i Odvalimo se poezijom te u časopisima Politika (Srbija), Književne novine (Srbija) i Književnost (Srbija). Godine 2019. godine završava dva modula radionice poezije pod vodstvom pjesnika Miroslava Mićanovića u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu.

Venue

Online