Loading Events
  • This event has passed.

Zrinka Posavec: Sevdah i panonika u Lisinskom

4 veljača, 2016U četvrtak, 4. veljače, s početkom u 20 sati, u maloj dvorani zagrebačkog Vatroslava Lisinskog, Zrinka Posavec i njezn sastav vrhunskih hrvatskih džezista predstavit će se repertoarom starogradskih pjesama i sevdalinki, u aranžmanu Tihomira Hojsaka i Filipa Novosela.

Zrinka Posavec
Zrinka Posavec

Zrinka Posavec i njezini glazbenici, vele „mijenjaju boje etno glazbe“, a svojim načinom muziciranja iskazuju poštovanje prema generacijama i prostorima u kojima su nastajale starogradske pjesme Panonije i sevdah. U proteklih godinu dana, tijekom kojih su održali dvadesetak koncerata širom lijepe naše, muzikalno društvo izgradilo je energičan, osjećajan i pitak pristup interpretaciji dobro znanih tradicionalnih i pjesama s potpisom. U pripremi je, spomenimo, i dugosvirajući album, imenom „Pantomima“.

 

Na koncertnom reperoaru su poznate pjesme koje publika rado sluša, no u osuvremenjenim izvedbama u kojima se prepliću etno, jazz i orijentalni zvuk, kao što su „S one strane Plive“, „Na te mislim“, „O jesenske duge noći“, „Sejdefu majka buđaše“, „Moj dilbere“ i druge.

 

Uz Zrinku Posavec i sastav koji čine bračist Filip Novosel, pijanist Zvjezdan Ružić, kontrabasist Tihomir Hojsak i udaraljkaš Borna Šercarnastupit će i posebna gošća, Zrinkina sestra, pjevačica pop grupe Detour Maja Posavec.

 

Cijena ulaznica u pretprodaji je 70 kn, a na dan koncerta 90 kn.

Details

Date:
4 veljača, 2016
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
Kn70 – Kn90
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map