Loading Events
  • This event has passed.

Zrinka Posavec u atriju Klovićevih dvora

10 srpanj, 2020U organizaciji Međunarodne smotre folklora, Zrinka Posavec održat će 10. srpnja 2020. s početkom u 21:00 sati u Atriju Galerije Klovićevih dvora koncert pod nazivom ‘Tradicijska glazba s potpisom’. Njezin je moto kako ‘Glas otkriva dušu, strast i želje’, u što su se uvjerili svi koji su do sada imali prilike slušati ovu talentiranu i cijenjenu glazbenicu.

Zrinka Posavec (Foto: promo)

Zrinka Posavec je iznimno talentirana pjevačica, kantautorica, pjesnikinja i glazbena pedagoginja. Njezini su koncerti prožeti najljepšim tradicijskim pjesmama, melodijama i stihovima, kao i njezinim autorskim skladbama koje su skladane u dugu tradicijske glazbe. Nakon njenih koncerata publika izlazi s osmjehom na licu, ispunjena najljepšim glazbenim trenucima. Ova autorica muzici pristupa iz duše, strasno, izvodeći one skladbe kroz koje može najbolje ispričati samu sebe, a tako dotaknuti i one koji je slušaju. Ideja vodilja njezine glazbe i nastupa je tradicijska, folklorna glazba Hrvatske i regije koja je ujedno i korijenska glazba. S njom su živjeli naši preci, bake i djedovi , oni su nam to blago ostavili u rukama, a to blago Zrinka na osobit način čuva i transformira u suvremnen zvuk, ali i dalje snažno se naslanjajući na tradicijsku glazbu, njezin jezik i značenje.

Na repertoaru će se, u petak 10. srpnja u 21. sat, tako će se naći tople starogradske pjesme koje pripadaju Panoniji (Imam jednu želju, Ne vrijedi plakati, O, gdje si dušo), pjesme iz Međimurja (Protuletje se otpira, Dej mi Bože oči sokolove i pjesme iz njezine Slavonije (Okreni se divojčice) te njezine autorske skladbe ( Za tebe, Ako želiš moje srce) i druge. Odabir pjesama naglašava raznorodnost tema i melodija, pjesama rugalica i onih bolnih ljubavnih pjesama, te razlike u pjesmama koje dolaze iz seoskih i gradskih sredina. Na pozornici na otvorenom prostoru, u Klovićevim dvorima Zrinki će se pridružiti vrsni glazbenici okupljeni u ansambl: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec na gitari, Borna Šercar na udaraljkama i Goran Delač na kontrabasu.

Ulaznice po cijeni od 50 kn mogu se kupiti na ulaznice.hr ili na blagajni Atrija prije koncerta.

Details

Date:
10 srpnja
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
50kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Galerija Klovićevi dvori
Zagreb, Hrvatska