Loading Events
  • This event has passed.

Zvuk je medij, igra, priča, forma – 4. Sound Art Inkubator u Galeriji Močvara

15 lipanj, 2016Otvorenje izložbe i performans su na rasporedu 15. lipnja u 20.00 sati u velikoj i maloj dvorani Pogona Jedinstvo. Izložba je otvorena od 16. do 18. lipnja od 17.00 do 20.00 sati. Ulaz je besplatan.

Sound Art Inkubator
Sound Art Inkubator

Sound Art Inkubator u 2016. broji svoje četvrto izdanje posvećeno realizaciji i predstavljanju radova mladih i neafirmiranih umjetnika i studenata iz Hrvatske, a odnedavno i regije. Pokrenut u sklopu sound art programa zagrebačke Galerije Močvara, Inkubator potiče autore na eksperiment i istraživanje zvuka, a publici pruža uvid u njihove najsvježije projekte i ideje. Svake godine projekt započinje s natječajnim pozivom i završava grupnom izložbom i performansima koji se održavaju u Pogonu Jedinstvo.

 

Ove godine autori zvukom pričaju crtice iz osobnog života i života grada: Jasmina Jakopanec zvukom publiku odvodi na putovanje u Rijeku, a Barbara Miše zvučnim kompozicijama dočarava procese sjećanja i pamćenja. Adam Semijalac i Jasna Jasna Žmak istražuju fenomen tinitusa – “zujanja u ušima”, a Dominik Grdić i Michel Mesarić eksperimentiraju s dokumentarističkom dimenzijom zvuka i vibracija. Stanislav Drča bavi se percepcijom i fizikom valova, Mladen Tomić nagonom za igrom, a Petar Jerčić utjecajem repetitivnosti i naučenog na doživljaj zvuka.

 

Sedam radova i devet autora iz Zagreba, Rijeke, Splita i Beograda; dvije interaktivne instalacije, četiri zvučne instalacije i jedan zvučni performans. Od 15. do 18.06. Galerija Močvara ponovo će pokazati velike potencijale mladih umjetnika u radu sa zvukom kao umjetničkim medijem.

Details

Start:
15 lipanj, 2016 u 20:00
End:
18 lipanj, 2016 u 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Pogon Jedinstvo
Zagreb, Hrvatska + Google Map