††† u Tvornici kulture

Crosses (foto: Brian Ziff)

Chino Moreno iz Deftonesa i producent i multiinstrumentalist Shaun Lopez predstavljaju svoj projekt ††† (Crosses) u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak 11. lipnja 2024.

Premijerni nastup u našim krajevima događa se u sklopu Familiar World turneje koja prati izlazak novog albuma “Goodnight, God Bless, I Love You, Delete”. Dugoočekivani materijal dvojac vodi na nastupe po sjevernoj Americi, od kojih su neki tjednima unaprijed rasprodani, kao i po Europi, a nastup u Hrvatskoj bit će jedini u regiji.

Chino Moreno, vokalist i tekstopisac metal benda Deftones, i Shaun Lopez, gitarist rock benda Far i glazbeni producent, spojili su pojedinačne talente u zajednički projekt ††† (Crosses). Kao jedan od najcjenjenijih vokalista, Moreno je hvaljen zbog činjenice da u trenu može prebaciti vokal s nježnog tenora u probadajući vrisak, a upravo je to poveznica njegovim brojnim projektima. Glazbu koju stvara s Lopezom kao ††† (Crosses) odlikuju modularni synthovi kao i vokali koji prenose duboke emocije, a mediji zvuk opisuju kao dark wave ili dark pop.

Najnoviji album “Goodnight, God Bless, I Love You, Delete” predstavlja osobne osvrte na brojne ideje kao i dugogodišnje kreativno prijateljstvo, a sve je povezano s minimalističkim aranžmanima i Morenovim pamtljivim vokalom. Najavljen singlovima “Invisible Hand”, “Light as a Feather” i “Ghost Ride”, album je pun kontrasta između emocija i eklektičnih glazbenih stilova. Album uključuje i singl “Big Youth” na kojem gostuje El-P iz Run The Jewels, kao i “Girls Float † Boys Cry” na kojem je The Cureov Robert Smith.

Sve je počelo 2011. godine u LA-u uz “EP †” i nasljednika “EP††”. 2014. su objavili hvaljeni istoimeni album “††† (Crosses)”, a 2022. EP “PERMANENT.RADIANT” koji im je donio brojne pohvale glazbene kritke. Pratio ga je i EP “PERMANENT.RADIANT.REMIXED” na kojem su radila imena kao što su Hudson Mohawke, AWAY ili Machinedrum.

“Goodnight, God Bless, I Love You, Delete” novi je dugoočekivani materijal koji je donio brojne pohvale medija, a primjerice The Clash hvali synthevima nabijenu glazbu, tekstove i Morenov vokal dok sam Moreno za glazbu kaže da je minimalna i opuštajuća, poput one kakvu sluša kad ne vrišti u glavi.

Novi album ujedno vraća ††† (Crosses) na svjetske pozornice, a zagrebačka publika doživjet će ovaj hvaljeni dvojac u Tvornici kulture.

Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak 15. veljače od 10:00 sati po prvoj cijeni od 26 eura. Ta cijena će vrijediti do 17. ožujka, a dan nakon penje se na 29 eura. Na dan koncerta za ulaznice će trebati izdvojiti 33 eura.

Kupiti se mogu online na Eventimu Entriu i na njihovim prodajnim mjestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X