Mika Male u Začaranoj Močvari

Mika Male

Nakon dužeg koncertnog izbivanja Mika Male se, u pomalo izmijenjenom sastavu, vraćaju klupskim koncertima s odabirom pomno probranih starih te novih pjesama koje će osvanuti na budućem albumu.

Mika Male su bend iz Zagreba nastali 2000. godine okupljeni oko pjevača, gitarista i pijanista Orlana Tusa. Od početka svojeg djelovanja pažnju su posvetili sjajnim i upečatljivim tekstovima koje prati glazbena podloga koju bi se najlakše moglo nazvati alter-rockom. Iako u bendu nisu sigurni koliko je dobro uspoređivati se s bilo kime, fanovi bendova kao što su Nick Cave & the Bad Seeds, The Velvet Underground, Tindersticks i Dirty Three doći će na svoje na ovom koncertu. Ostali neka pristupe otvorenog srca i neće se razočarati.

Mika Male su bili jedni od predvodnika takozvane regionalne akustične scene koja se razvijala prije 15-ak godina, a kulminirala je kompilacijama “Bistro na rubu šume” na čijem su prvom dijelu sudjelovali i Mika Male. No, oni imaju i 3 samostalna albuma: samizdat album “Bijelo” (2006) te albumi “Vremenom” (2010) i “Gdje se sastaju luđaci” (2013) izdani za Dallas Records.

Nastupali su na svim većim festivalima u Hrvatskoj kao što su InMusic, Terraneo i Hartera no njihova glazba najviše dolazi do izražaja u klupskim prostorima gdje mogu uspostaviti intimniji odnos sa svojom publikom. Mika Male svoju snagu crpe iz specifične atmosfere svake od svojih pjesama koje najviše dobivaju na snazi u živoj izvedbi. Mika Male se nakon dužeg vremena vraćaju live nastupima, a Močvara ima čast da bude prva pozornica za njihov povratnički koncert.

Mika Male čine Igor Bušljeta (bubanj), Leon Kokotović (bas), Majda Bojić (violina) i Orlan Tus (vokal, klavir, gitara).

Upad je besplatan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X