18. Ogulinski festival bajke

Ogulinski festival bajke (Foto: OGFB)

Ove godine kultni Ogulinski festival bajke, uz kojeg su odrastale brojne generacije, slavi punoljetnost! Tako će ovaj jedinstveni festival ove godine obilježiti i doživjeti svoje veliko 18. izdanje i to uz najbolji umjetničko-kulturni program do sada prepun bajki, umjetnosti i zabave u samom srcu grada Ogulina i to od 9. do 11. lipnja.

Festival je namijenjen apsolutno svima – djeci, mladima i odraslima, koji će tijekom ove trodnevne  manifestacije u Ogulinu doživjeti maštovitu i bajkovitu scenu te svjedočiti događanjima na svakom koraku. A tu su i brojni izvođači koji će sve posjetitelje ovoga grada pod Klekom oduševiti zabavom i pozitivnom energijom. Tako će na različitim festivalskim scenama diljem grada poput RegočaĐulina vrtaNeve NevičiceStriboraPotjeha Jagora mali i veliki pronaći nešto za sebe. Festival će u petak otvoriti Teatar Canta i bend MeDo, a odigrat će se i interaktivni igrokaz za djecu u režiji šarmantnog dvojca iz Šarenog svijeta.

Uzbudljivi svijet bajki nudi nešto za baš svakoga

Ove godine od predstava nikako se ne smiju propustiti one koje će izvesti Šareni svijet, „Basne za nas danas” kazališta Prijatelj„Začarana ljepotica” Ukrajinske zajednice Grada Zagreba„Majčina priča Šume Striborove” i mnoge druge lutkarskog kazališta Za bregom iz Zagreba, predstavu „Ne može” koju će izvesti Boom! Teatar također iz Zagreba, kao i plesnu predstavu „Kako si?” zagrebačke plesne škola Alegria.

Što se tiče kreativnih radionica tu je tradicionalno oslikavanje lica u motivima likova iz bajki, a svakako se ističu i uvijek atraktivna radionica Vilinski kutak već stalne gošće Kate Škugor iz Vodica, drveno-staklena priča, Čarobne riječi vile Kosjenke koju provodi Udruga žena OgulinMaštanje u bojama ogulinskog likovnog društva FrankopanMala škola novinarstvaReciklažna gradionica, kao i izrada vilinskih vjenčića te radionica izrade lutaka od vune, uz mnoge druge na programu.

I naravno, nezaobilazno je pripovijedanje bajki po čemu je ovaj festival poseban i u čemu uvijek najviše uživaju najmlađi posjetitelj. Ove godine djeca će moći poslušati Bajkopripovjedalicu Ane Bilić iz Šibenika, najljepše narodne bajke domaćice Sabine Gvozdić, ali i narodne bajke Marine Đorđević iz sarajevskog Udruženja Bajka. „Sunce, mjesec i zvjezdice” ispripovijedat će Jasna Held iz Dubrovnika, a novost je i kreativno pripovijedanje bajke „Papirnata haljina” pripovjedačice Sandre Gorete, članice Društva hrvatskih pripovjedača.

Zabava ne staje na tome, jer grad podno Kleka skriva još mnoštvo čari na svojim ulicama! Pokretni photo pointovi, audio-vizualni performansi, veselo festivalsko putovanje na vlakiću Bubi, izložba ptica i teniski turnir za djecu do 9 godina samo su dio bogatog animacijskog programa. A naravno, tu je i  tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli bez čega niti jedno dijete ne napušta bajkoviti Ogulin.

Od gastronomske ponude, svi gosti festivala mogu okrijepu pronaći u restoranu Hotela Frankopan, restoranu Ive, pizzerijama BonninoAntica Klopizza, fast foodu Štross, krčmi Dalmatinac te se zasladiti u slastičarnici Korzo.

Ulaz na Ogulinski festival bajke je besplatan za sve uzraste, a organiziran je i prijevoz Karlekom – vlakom iz Zagreba. Polazak s Glavnog kolodvora u Zagrebu je u 8.27, stajanje je u Remetincu u 8.38, Jastrebarskom 9.04, Karlovcu u 9.25 te je dolazak u Ogulin predviđen u 10.28 sati. Povratak iz Ogulina je u 16.20, vlak je u Karlovcu u 17.13, u Jastrebarskom u 17.33, u Remetincu u 17.54 te u Zagrebu u 18.04 sati. Vlak na ovoj specijalnoj liniji staje i na usputnim kolodvorima i stajalištima prema voznim vremenima objavljenim na web stranici HŽPP-a. Cijene prijevoznih karata su 9 € za odrasle i 5 € za djecu od 6 do 12 godina 5 €. Djeca do 6 godina putuju besplatno (najviše dvoje), a ostala plaćaju 5 €. Vožnja vlakom za djecu do 6 godina je besplatna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X