Dunjaluk u Močvari

Dunjaluk

U utorak 2. svibnja u Močvaru stiđe duo Dunjaluk.

Dunjaluk je jedan od svojih prvih koncerata imao u sklopu programa Vrelo zvuka, a sada se vraćaju kako bi publici isporučili novu dozu svoje verzije sevdaha. Nakon što je prošle godine objavio svoj prvi album (“Dunjaluk”, Cantus) ovaj dvojac je zaokupio domaću, ali i svjetsku glazbenu javnost. Oni su na najvažnijoj svjetskoj world music listi, World Music Charts Europe, u veljači bili na osmom, a u ožujku na 20. mjestu.

A što svira Dunjaluk? “Dunjaluk svira sevdalinke tako da s njih skida slojeve koji su kroz 20. stoljeće postali pravila žanra. Svira ih ispočetka, kao da su nove. Dunjaluk traži univerzalno u tradiciji, ono što rezonira i danas, i prevodi to u moderni muzički izraz. To je sevdah za one koji misle da ne vole sevdah.”

Dunjaluk je s radom krenuo 2020., a pokrenuli su ga dobro poznatog dvojac na domaćoj sceni – Dunja Bahtijarević (Kazan, Mimika, Chant Électronique) i Luka Čapeta (MILK, Mary May, Trokut, Duetto Chapetlewsky). Oni su željeli tradicijskoj glazbi donijeti jedan novi pristup i u tome su uspjeli. U potpunosti su ogoljeli sevdah i pristupili mu na novi način. Iako je Dunja dugogodišnja istraživačica tradicijske glazbe i dobra poznavateljica sevdaha, u Dunjaluku ona te pjesme ne interpretira na tipični, sevdalijski način. Uz pratnju Lukine električne gitare, čiji zvuk ne bježi od tradicije, ali češće odlazi u jazz, njih dvoje su starim pjesmama unijeli novi život, ali i stvorili intiman ugođaj.

Vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji do 1.5.2023. u 23:59h: 8 €/60,28 kn
Upad na dan događanja: 10 €/75,35 kn

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X