9. Plan za bijeg u RadioTeatru

9. Plan za bijeg

Od 28. do 30. studenog RadioTeatar organizira novi (deveti po redu) Plan za bijeg – ciklus malih radiofonijskih izvedbi raznih autora, mišljen kao nastavak pustolovine koju smo započeli 2013. predstavom “Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje)”. Takav radiofonijski teatar izašao je iz ograničenja radijskih studija, a kazališnoj sceni je pak donio osvježenje promišljanjem zvuka kao pokretača izvedbe i imaginacije, nevidljivog partnera na sceni.

Ciklus Plan za bijeg pokrenut je 2014. sa željom da se ideja radiofonskog teatra istražuje u manje formalnim okvirima nego što je cjelovečernja predstava. Kao i da se širi krug autora, izvođača i publike. Riječ je o hodanju po rubu radija i teatra gdje pozvani umjetnici u zadatosti kraćih formi i malih timova – sasvim slobodno istražuju mogućnosti radiofonije u kontekstu izvedbe uživo.

U sklopu 9. ciklusa u KunstCaffeu čeka nas premijerna radiofonijska izvedba “Oskarov san” koja donosi intimni susret dvaju medija unutar kojih djeluju dramaturg, dramski pisac i glazbenik Vid Adam Hribar i skladatelj i vibrafonist Šimun Matišić, organizirati prvi (nama poznati) radiofonijski pub kviz prema pitanjima kazališnog i radijskog redatelja Hrvoja Korbara, koji će voditi Ljubica Letinić, te reprize predstava “Nema putne” i “Biografije ptica”.

Paralelno s programom uživo bit će organizirana i online slušaonicu radova objavljenih na stranicama fonoarhive RadioTeatra, kojoj će 29. studenog biti dodana i arc acustica Vida Hribara “Oskarov san” nastala prema istoimenoj predstavi.

Ulaz na sve programe je besplatan, ali je dolazak potrebno rezervirati prijavom na obrazac. Sudjelovanje u pub kvizu prijavljuje se na [email protected] (u prijavi je potrebno navesti sudionike (maksimalno 5) i naziv vašeg „radiofonijskog kviz benda”).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X