‘A tu per tu’ u Močvari – Filippo Bianchini (saksofon), Luca Mannutza (klavir)

A ti per tu

“A tu per tu” posveta je talijanskom jazzu sa skladbama velikana kao što su Franco D’Andrea, Enrico Rava, Roberto Gatto, Daniele Tittarelli, Enrico Pierannunzi, Enrico Bracco, Max Ionata i drugi.

“A tu per tu” susret je klavira i saksofona. Repertoar obuhvaća po karakteru i prirodi međusobno različite skladbe, koje u izvornim verzijama često izvode različiti ansambli, a koji su ovdje prilagođeni su za savršen spoj klavira i saksofona. “A tu per tu” susret je sa svakom pojedinačnom skladbom i skladateljem odabranim za ovaj repertoar.

Projekt je proizašao iz ljubavi prema dobrom jazzu i dobrim jazz glazbenicima te želi biti posveta onima koji svoju energiju pronalaze i troše na ono “lijepo” kojim se svatko može i mora poslužiti, posebno u teškim vremenima.

Filippo Bianchini diplomirao je saksofon s odličnim uspjehom na Konzervatoriju Morlacchi u Perugi u klasi Marija Raje. Usavršavao se u međunarodnom okruženju Kraljevskog konzervatorija u Haagu u Nizozemskoj gdje je pohađao master iz jazz saksofona. Kasnije se preselio u Bruxelles gdje je počeo svirati na belgijskoj i europskoj sceni. Povijesna belgijska etiketa “September” Hansa Kunstera uzima ga pod ugovor za produkciju svih njegovih vodećih ploča: -“Disorder at the Border” (2015.) – “Le Voyage” (2017.) – Sound of beauty (2018.) – A tu per tu (2022.) te “Live in Belgium”. “A tu per tu” u duetu s pijanistom Lucom Mannutzom, i koji želi biti posveta talijanskom jazzu, s reinterpretacijom djela velikih talijanskih jazz skladatelja i glazbenika.

Luca Mannutza diplomirao na “G.P. da Palestrina” s odličnim ocjenama. Godine 1993. počeo je nastupati uz najbolje talijanske jazz glazbenike, među kojima su Paolo Fresu, Emanuele Cisi, Maurizio Giammarco i Bebo Ferra. Od 2002. do danas surađuje s Fabriziom Bossom, kao orguljaš i pijanist, te je dio High Fivea, najreprezentativnijeg sastava koji odražava uspjeh talijanskog jazza u svijetu, čiji je bestseler album “Five for Fun” (Blue Note/EMI Italia 2007. ) te “Handful of Soul” (Shema 2006.) zajedno s Mariom Biondijem.

Utorak 24.1., vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 6 €/45.21 kn
Upad na dan događanja na blagajni kluba: 8 €/60.28 kn

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X