Ambasador, Pluto nije planet i Klayba na finalu Čuješ!? u KSET-u

Ambasador, Pluto nije planet, Klayba

Nakon mnogo deliberacije napokon je donesena odluka. Za finale ove sezone Čuješ?!-a izabrana su tri sljedeća benda: Ambasador, Pluto nije planet i Klayba. Ova tri benda svirat će još jednom u četvrtak, 6.10. za pravo na prvi izbor između tri nagrade. Usluga video snimanja u izvedbi Videosekcije KSET-a, voucher od 250 Eura za kupnju opreme na Thomannu te, naravno, nastup na 40. Brucošijadi FER-a.

Klayba je mladi zagrebački bend koji ide protiv uvriježene mudrosti da moderna “rock” glazba nije više “soundtrack to good times”. Ovdje se radi o divljoj amalgamaciji hip hopa, punka, Rammstein riffova s dječjim klavijaturama, pa i pokojeg sentiša. Jednostavna originalna glazba koja se ne spotiče na niskim strastima i prvoloptaškom humoru.

Ambasador je trio iz Zagreba, oko sebe pletu mrežu raznih epiteta poput “instrumentalni post rock inspiriran progom i krautrockom”, no greška je pretpostaviti da se ovdje radi o besciljnoj repetitivnosti ili soliranju – ovo je dinamična glazba koja se trudi ne ostati pre dugo na istoj točci, ne oslanjajući se na razvlačenje unedogled i beskrajna crescenda. Svoj zanat oštre već nekoliko godina u kojima su nakupili razne rekvizite za širenje sonične palete i držanju stvari zanimljivima (pedale, ima puno pedala!).

Pluto nije Planet iz Dugog sela meme-rap je projekt lokalnog producenta mnogih žanrova, od punka do citypopa do trapa, te školskog profesora informatike – Davida Glavaša. Minimalistički beatovi i opušten flow pomažu da do izražaja dođu tekstovi prepuni relevantnog humora i kvalitetnih referenci, s estetikom koja je jednako samouvjerena koliko je i nerdy. Pluto nije Planet iz svakog tko mu svjedoči može izvući reakciju, kakva god ona bila, nakon nastupa horizonti će svima ostati širi.

Ulaz se otvara u 20 h, a cijena ulaznice je 15 kuna.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X