Ana Ćurčin i Lovro Mirth u Začaranoj Močvari

Ana Ćurčin i Lovro Mirth

Začarana Močvara u nedjelju 23. lipnja ponovno donosi zanimljiv spoj domaćeg i regionalnog kantautorskog djela, ovoga puta Anu Ćurčin i Lovru Mirtha.

ANA ĆURČIN (Srbija)

Ana Ćurčin posljednjih je godina nezaobilazno ime regionalne kantautorske scene, a u Močvaru ovaj put dolazi sa svojim triom u kojem, osim nje, nastupaju Ana Protulipac (bas) i Milena Jančurić (flauta). Bit će to jedinstvena prilika da još jednom prođemo kroz cjelokupni opus ove glazbenice koja nas iznova oduševljava svojom glazbom.

Ana Ćurčin kantautorica je rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a danas živi i radi u Beogradu. Njena glazba je nježna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, objedinjuje indie-rock i folk, koketira s bluesom i ambijentalnom glazbom. Počela je s aktivnim nastupima 2012. godine, a četiri godine kasnije objavljuje svoj prvi studijski album “Sketches of Belonging”. Taj je album odlično primljen od strane kritike, a Zoran Stajčić je za Ravno do dna u recenziji napisao i ovo: “Sketches Of Belonging’ kao da je album iz onog nepovratno izgubljenog vremena vladavine vinila, kad ste jedan album mogli slušati toliko dugo dok ga ne naučite napamet, a da vam ni onda ne dosadi.”

Nakon objavljivanja tog albuma Ana Ćurčin puno nastupa u regiji, a posebno se trebaju istaknuti nastup sa Stray Doggom u Sava Centru u Beogradu 2016. te nastup na Exitu godinu dana kasnije. Uskoro napušta isključivo kantautorski nastup pa okuplja i bendovsku inkarnaciju pod imenom Ana & The Changes, a 2019. izlazi joj drugi album pod nazivom “Differences”.

Godinu dana kasnije izlazi album “Scene” kojim se Ana predstavlja i kao autorica glazbe za kazalište, film, video igre i reklame jer su “Scene” kompilacija materijala nastalih za te potrebe, a to je bio i uvod na prelazak pjevanja na srpski jezik. S pjesmom “Tu” je 2021. osvojila Nagradu Mladen Mladenović, a prošle godine je objavljen EP “Susret” kojeg ćemo sada po prvi put čuti uživo u Zagrebu. Ona je neumorna pa je ove godine objavila i album “It Took Me So Long” s Markom Nastićem, a i taj je, kao i ostale njene albume, objavila Pop Depresija.

Začarana Močvara već godinama dovodi mnoge sjajne glazbenike iz raznih dijelova svijeta, a Ana Ćurčin se definitivno savršeno uklapa u naziv našeg programa. Njena muzika će vas začarati i očarati.

LOVRO MIRTH (Rijeka/Zagreb)

Vokalist Lovro Mirth mladi je glazbenik iz Rijeke virtuoznog, osebujnog stila i markantnog zvučnog timbra. Voli se poigravati s raznim žanrovima pa ćete u njegovoj glazbi čuti elemente eksperimentalnog jazza, ambijentalne elektronike, psihodeličnog soula, teatralnog popa te, nerijetko, ničega od navedenog.

Za sebe kaže sljedeće: ‘Izvodim svoje setove uglavnom na mjestima koja po svojoj prirodi ne diktiraju stil, žanr, pristup, kalup i sl; najčešće ispred i unutar galerija, u polunapuštenim prostorima u sklopu nezavisnih kulturnih događanja, unutar umjetničkih instalacija skriven od publike, pored rijeka, u šumi itd. Glazbom opisujem svoju androginost, ženu u sebi i zašto mi je ona bitna u tome kako se izražavam i kako joj dajem glas i kako se s time povezat radi potrebe da izblijedim kategorije ŽENA | MUŠKARAC i načine na koje se biva jedno i drugo.’

vrata 20:00, početak 21:00
Upad u pretprodaji: 7 €
Upad na dan događanja: 10 €

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Idi na Vrh
X